ΑΠΟΨΕΙΣΑΡΘΡΑ

Έτσι εξηγείται: Η “πολύφερνη νύφη” του Σκαραμαγκά και τα δώρα στους μαθητές του Χαϊδαρίου

γράφει ο Κίμων Ε. Φουντούλης

Ταμπλέτα, καραμέλα… και προβλήτα

Η ΑΝΑΓΚΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

Η εξοικείωση και ο εξοπλισμός για εξ αποστάσεως εκπαίδευση μπορούν να συμβάλουν στην αντιμετώπιση των τρεχουσών δυσκολιών  στην εκπαίδευση.

Σχετική πρωτοβουλία για δωρεάν υπολογιστές ανέλαβαν δήμαρχοι, ανάμεσά τους και ο δήμαρχος Χαϊδαρίου (Χαϊδάρι Σήμερα, 27 Μαρτίου 2020).

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Στις 19 Ιουνίου 2020, μήνες μετά, η εταιρεία Polytech Technologies του Ομίλου North Star Group χορήγησε στους μαθητές του Χαϊδαρίου 400 ταμπλέτες (Δελτίου Τύπου Δήμου Χαϊδαρίου). Δεν γνωρίζουμε για ανάλογη χορηγία της επιχείρησης σε άλλο δήμο. Ως χαϊδαριώτες οφείλουμε ένα ευχαριστώ στο δωρητή. Υπάρχουν όμως και απορίες: π.χ. γιατί επιλέχθηκε ο Δήμος Χαϊδαρίου από τον όμιλο NORTH STAR GROUP του κ. Θεόφιλου Πριόβουλου;

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ και ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΧΟΡΗΓΟΥ

Στις 30 Ιουνίου 2020, δημοσιεύεται στο Archipelagos η πληροφορία ότι ο όμιλος North Star Group του εφοπλιστή κ. Πριόβολου ενδιαφέρεται για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά (αναδημοσίευση στο On Alert).

Στο θέμα επανέρχεται enikos.gr (ρεπορτάζ Χρήστος Μαζανίτης) στις 13 Σεπτεμβρίου 2020 όπου αναφέρεται πως ο εφοπλιστής Θεόφιλος Πριόβολος εισέρχεται ως στρατηγικός επενδυτής, «διατηρώντας τις θέσεις εργασίας», στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Σε αυτά εκτιμάται πως θα γίνει η αναβάθμιση των φρεγατών ΜΕΚΟ του Στόλου. Σχετικό και το δημοσίευμα της Καθημερινής (20 Σεπτεμβρίου 2020). Για τη πώληση των ναυπηγείων θα γίνει διαγωνισμός.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ και ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΔΗΜΟΥ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ

Ανακεφαλαιώνοντας διαπιστώνουμε ότι στο δήμο Χαϊδαρίου όπου δήμαρχος και αντιπολίτευση εμφανίζονται να διεκδικούν τη μπαζωμένη θάλασσα και το τμήμα ακτής που ανήκε στο δήμο μας (200 στρέμματα – Προβλήτα 4), σ’ αυτό το δήμο όπου μια επιχείρηση, που μεταξύ άλλων ενδιαφέρεται να επενδύσει στα ναυπηγεία, χορηγεί υλικό για τους μαθητές δίχως κανείς, «κομμουνιστής», «φιλελεύθερος», «δεξιός», «πασόκος-κινάλιος», «ανεξάρτητος» κ.ά. να εξηγεί στους δημότες μας από πού ήλθε ο χορηγός, τι επιδιώκει; Γιατί δεν έβγαλε μία ανακοίνωση κάποιος από την «αντιπολίτευση»; Είναι  στοιχισμένοι στα ίδια συμφέροντα;

ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΝΕΠΕΙΑ

Δεν θα έπρεπε κατά την αποδοχή της χορηγίας οι εκπρόσωποι της πόλης να καλωσορίσουν τους χορηγούς διευκρινίζοντας και την διεκδίκηση της πόλης μας για πρόσβαση στη θάλασσα;

Το γεγονός της ενιαίας «πολιτικής» μουγγαμάρας στα παραπάνω, υπενθυμίζει την ανάλογη στάση στο δημοσίευμα λαγό του ανώνυμου δημοτικού υπαλλήλου, ο οποίος προλείανε το έδαφος της σιωπηρής υποχώρησης «ανεξάρτητων», «κομμουνιστών», «φιλελεύθερων» κ.ά. από τον διακηρυγμένο στόχο και αγώνα για την ακτή Σκαραμαγκά.

Επειδή οι ψευδαγωνιστές θα εμφανιστούν (δια συναίνεσης ή καταδίκης στα λόγια) να «αγωνίζονται» νομικώς, να ξεκαθαρίσουμε από τώρα πως:

Την ώρα μεταβίβασης των ναυπηγείων με ενσωματωμένη ακτή – προβλήτα, ως κρίσιμο εργαλείο στον αγώνα δρόμου για εκσυγχρονισμό της εθνικής άμυνας,  τότε ουδείς θα έχει ηθικό έρεισμα να φρενάρει τον αγώνα (σχετικής) εθνικής ανεξαρτησίας, ανεξαρτήτως του δίκαιου αιτήματος.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ και ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ

Εδώ και τώρα ο Δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο οφείλουν αλήθεια και αντίδραση, πριν την εκτίμηση της αξίας γης των εκτάσεων, 400 και 200 στρέμματα. (Τα ΝΕΑ, 19 Σεπτεμβρίου 2020).

Ναι στη χορηγία ταμπλέτας,

όχι στην καραμέλα του δήθεν αγώνα

Ναι στην πρόσβαση στη θάλασσα.

Διάφανες σχέσεις προϋπόθεση ανάπτυξης και σεβασμού στους κατοίκους και τις ανάγκες τους σε ΔΙΑΦΑΝΟ ΔΗΜΟ, σε ΔΙΑΦΑΝΗ ΠΑΤΡΙΔΑ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

Ελληνοϊταλικό εφοπλιστικό ντιλ: Θέλουν τον Σκαραμαγκά για χτίσιμο κρουαζιερόπλοιων

Ναυπηγείο υψηλής τεχνολογίας στον Σκαραμαγκά

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button