ΕΙΔΗΣΕΙΣΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑΥΓΕΙΑ

Ένας χρόνος με τον κορωνοϊό: Πώς άλλαξε το Αττικόν;

Ήταν μεσημέρι της ίδιας μέρας, πριν από ένα ακριβώς χρόνο, όταν ο Σωτήρης Τσιόδρας, ανακοίνωνε σε έκτακτη ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος στην χώρα μας. Η 26η Φεβρουαρίου, λοιπόν, έχει περάσει στην Ιστορία, ανοίγοντας μια περίοδο εξαιρετικά πυκνή σε γεγονότα και δραματικές ανατροπές στη ζωή μας.

Το “Χαϊδάρι Σήμερα”, με αφορμή την επέτειο, στρέφει τον προβολέα του στην πρώτη γραμμή άμυνας κατά του “αόρατου εχθρού”, τα νοσοκομεία και πιο συγκεκριμένα το μεγάλο Νοσοκομείο της Δυτικής Αττικής, το Αττικόν, που πρωταγωνίστησε στη μάχη και αποτελεί χώρο δράσης μερικών από τους κορυφαίους επιστήμονες, όπως του Σωτήρη Τσιόδρα.

Πώς άλλαξε ο κορωνοϊός το Αττικόν; Σε ποια κατάσταση βρίσκεται σήμερα το Νοσοκομείο μας; Μιλάμε με τον πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων, ιατρό παθολόγο – εντατικολόγο, Μιχάλη Ρίζο:

– Πόσες ΜΕΘ λειτουργούσαν πέρυσι στο νοσοκομείο (προ πανδημίας) και πόσες αυτή την περίοδο;

Πέρυσι το Αττικόν διέθετε 32 κλίνες ΜΕΘ. Φέτος έχει 45. Δηλαδή αυξήθηκαν κατά 13.

– Πόσες ΜΕΘ γενικής χρήσης δίνονται αποκλειστικά σε ασθενείς με COVID-19;

Σχεδόν όλες.

Στις άλλες πτέρυγες λειτουργούν τα τακτικά χειρουργεία αυτή τη στιγμή;

Όχι.

– Τι κάνουν οι πολίτες που χρειάζονται προγραμματισμένα χειρουργεία;

Περιμένουν.

Αθωράκιστο σύστημα υγείας

Οι λακωνικές απαντήσεις του κ. Ρίζουν περικλείουν τη μεγάλη αλήθεια για τις επιπτώσεις της πανδημίας στη χώρα μας: Το σύστημα υγείας έμεινε αθωράκιστο στην τρομερή επιβάρυνση και το πρόβλημα δεν περιορίζεται μόνο σε όσους νοσούν με σοβαρά συμπτώματα covid-19.

Δείτε εδώ δύο περυσινές προφητικές συνεντεύξεις στην εφημερίδα μας ενός γιατρού που παλεύει στην πρώτη γραμμή του Αττικού: Τι απέγινε η κολοσσιαία εφημερία του Νοσοκομείου Αττικόν; – Σοβαρός ο κίνδυνος για την υγεία // “Το κράτος δεν αναλαμβάνει τη δική του ευθύνη. Όλο το βάρος στην πλάτη του κόσμου”.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button