ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Έμπορος του πούλησε 22.000€ ΙΧ εταιρείας ενοικιάσεων!

Έμπορος με έδρα στα δυτικά προάστια έκανε διαδικασία πώλησης με αυτοκίνητο που δεν του ανήκε. Κινδυνεύει να κατηγορηθεί για κλοπή ο αγοραστής!

Όπως αποκαλύπτει στο Newsauto.gr ένα από τα θύματά του, ο επιτήδειος πουλάει τα αυτοκίνητα που έχει εκμισθώσει από εταιρεία ενοικιάσεων και leasing, τα παραδίδει στα θύματά του ώστε να του καταβάλλουν ολόκληρο το ποσό της αγοράς και κατόπιν «υπόσχεται» ότι σε λίγες ημέρες ή εβδομάδες θα ολοκληρωθεί η μεταβίβασή τους!

Ωστόσο τα αυτοκίνητα, που προέρχονται από εταιρεία χρονομίσθωσης, δεν του ανήκουν και ούτε πρόκειται να μεταβιβαστούν ποτέ αλλά αντίθετα οι ανυποψίαστοι καταναλωτές κινδυνεύουν να βρεθούν και κατηγορούμενοι για… κλοπή οχήματος!

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στο Newsauto.gr ο ανυποψίαστος καταναλωτής: «Στις αρχές Δεκεμβρίου 2021 από το νησί που διαμένω επισκέφθηκα το κατάστημα του “εμπόρου” στο Περιστέρι προκειμένου να αγοράσω ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο Peugeot 2008 με 1η άδεια κυκλοφορίας τον Σεπτέμβριο του 2020. Το τίμημα που συμφωνήθηκε ήταν 22.000 ευρώ το οποίο και του κατέβαλε κανονικά σε τρεις δόσεις με έκδοση από τον “έμπορο” αποδείξεων είσπραξης χρημάτων.

Στις 10/12/2021 και μετά από αδικαιολόγητη καθυστέρηση 10 ημερών και αφού του είχα καταβάλει εκείνη την ημέρα την τρίτη δόση, εξοφλώντας το αυτοκίνητο, μου παρέδωσε τελικά το αυτοκίνητο προκειμένου να μεταβώ στο νησί, χωρίς όμως να μου κάνει μέχρι τότε την μεταβίβασή του ως άνω αυτοκινήτου προφασιζόμενος ότι λόγω κάποιου γραφειοκρατικού θέματος, καλύτερο θα ήταν η μεταβίβαση του οχήματος να γίνει με το νέο έτος 2022 και σε κάθε περίπτωση όχι αργότερα από την 15/01/2022.

Μου παρέδωσε δε την ημέρα εκείνη και την άδεια του αυτοκινήτου σε φωτοτυπία και όχι την πρωτότυπη άδεια, από την οποία προέκυπτε ότι η κυριότητα του αυτοκινήτου ήταν σε κάποια άλλη εταιρεία εκμίσθωσης και πώλησης οχημάτων.

Στην εύλογη ερώτηση μου «ποια είναι η εταιρεία αυτή;» μου απάντησε ότι είναι κάποια εταιρεία που συνεργάζεται και να μην ανησυχώ, διότι θα γίνει η μεταβίβαση του αυτοκινήτου κανονικά το αργότερο μέχρι την 15/01/2022, όπως είχαμε συμφωνήσει και ότι αν χρειαστεί κάποια εξουσιοδότηση για την μεταβίβαση θα με ενημέρωναν για να την αποστείλω.

Όταν έφθασα στο νησί, διότι δεν μπορούσα να παραμένει άλλο στην Αθήνα λόγω των αυξημένων εξόδων (Ξενοδοχεία κ.λ.π), μετά από έρευνα που έκανε ανακάλυψε ότι το εν λόγω αυτοκίνητο το οποίο είναι ιδιοκτησίας της εταιρείας εκμίσθωσης και πώλησης οχημάτων, με αντικείμενο υπηρεσίες Leasing αυτοκινήτων, είναι σε καθεστώς leasing και ότι οφείλεται ένα ποσό από την εταιρεία του “εμπόρου” προς την εταιρεία αυτή, προκειμένου αυτό να μεταβιβαστεί στην εταιρεία leasing και κατόπιν στον πελάτη μου. Τα ανωτέρω τα έμαθα  μετά από  επικοινωνία που είχα με τον υπεύθυνο της εταιρείας εκμίσθωσης και πώλησης οχημάτων, ο οποίος με ενημέρωσε σχετικά.

Μέχρι σήμερα δεν μου έχει γίνει η μεταβίβαση του οχήματος και  έχω αποστείλει εξώδικο στον “έμπορο” και άμεσα θα καταθέσω μήνυση για απάτη κατά του συγκεκριμένου εμπόρου ώστε να  ασκηθεί δίωξη για κακούργημα εφόσον η συνολική απάτη υπερβαίνει τις 120.000 ευρώ!»

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button