ΥΠΟΔΟΜΕΣΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Πλατεία Δάσους: Πότε αρχίζει και πότε τελειώνει το έργο της ανάπλασης

Πριν από ένα χρόνο ακριβώς δημοπρατήθηκε το έργο της πλήρους ανάπλασης της Πλατείας του Δάσους. Οι χρονοβόρες διαδικασίες ολοκληρώθηκαν και την περασμένη Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου επρόκειτο να ξεκινήσουν οι εργασίες, ωστόσο αυτό πήρε αναβολή για μετά τις γιορτές.

Πιο συγκεκριμένα, το έργο είχε προγραμματιστεί να αρχίσει από τον πεζόδρομο της οδού Αφροδίτης, στο πλαίσιο τμηματικής εκτέλεσής του, ώστε να περιοριστεί όσο είναι δυνατό η όχληση περιοίκων, καταστηματαρχών και κοινού. Όμως οι καταστηματάρχες του τμήματός αυτού, εμπορικά κυρίως, διαμαρτυρήθηκαν ότι θα έχαναν την κρίσιμη γιορτινή περίοδο.

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας, Βασίλης Καρατζαφέρης, είπε στο Χαϊδάρι Σήμερα ότι μίλησε με τους επιχειρηματίες και πράγματι υπήρξαν αντιδράσεις για τον χρόνο έναρξης των εργασιών, αλλά όχι για το ίδιο το έργο, καθώς όλοι το θεωρούν χρήσιμο. Η διοίκηση του Δήμου, λοιπόν, συμφώνησε να εγκατασταθεί ο εργολάβος τον Ιανουάριο, μετά τις γιορτές.

Η δημοπράτηση έγινε τον Ιανουάριο του 2022, αλλά η αναπόφευκτη γραφειοκρατία έφερε πολύ πίσω την υπογραφή της σύμβασης με τον εργολάβο. Η αρχική εκτίμηση (μάλλον ευχή) για ολοκλήρωση των διαδικασιών το καλοκαίρι, για να εγκατασταθεί το εργοτάξιο το φθινόπωρο, οπότε και μειώνεται η κίνηση στην πλατεία, δεν δικαιώθηκε. Έτσι φτάσαμε στις πολύ κοντά στις γιορτές και… στην φυσιολογική μετάθεση για ένα μήνα περίπου.

Τα καταστήματα εστίασης γύρω από την πλατεία και η υπόλοιπη αγορά θέλουν, φυσικά, οι εργασίες να διαρκέσουν όσο το δυνατό λιγότερο και με τη μικρότερη δυνατή όχληση. “Το έργο χρειάζεται και θα μας βοηθήσει”, μας είπε ένας από τους παλιούς μαγαζάτορες, “αλλά δεν θέλουμε να μπλέξουμε με χρονοβόρα παρέμβαση και λάσπες. Να γίνει γρήγορα η απομάκρυνση των μπάζων και να πέσει το τσιμέντο. Αν γίνει νοικοκυρεμένα η δουλειά από τον εργολάβο, δεν θα υποφέρουν πολύ τα μαγαζιά”.

Θέσαμε τα παραπάνω υπόψη του κ. Καρατζαφέρη, που μας είπε ότι στόχος είναι περί τα μέσα Μαρτίου να έχουν φτάσει οι εργασίες σε ένα σημείο που θα έχει αποκατασταθεί η προσβασιμότητα και η λειτουργικότητα της πλατείας, χωρίς ωστόσο να έχει αποπερατωθεί πλήρως το έργο.

Δείτε εδώ τα χαρακτηριστικά της ανάπλασης της Πλατείας του Δάσους:

Αφήστε το σχόλιό σας για το άρθρο >> στο πιο κάτω πεδίο >>>

Παρόμοια Άρθρα

Ένα Σχόλιο

  1. Τελικά τι χρώμα θα είναι τα υλικά της πλατείας Δάσους μάθαμε; Γράφατε: “κίτρινο και πορτοκαλί είναι η πρώτη επιλογή, ωστόσο γι’ αυτό τον τελευταίο λόγο θα έχει η Τεχνική Υπηρεσία” Γιατί η τεχνική έχει το καλύτερο γούστο; Στο δάσος είμαστε, το μπεζ είναι πιο αρχοντικό. Η υποτιθέμενη διαβούλευση τι είπε; Ήρεμα ρωτάω να μην έχουμε γκρίνιες μετά. Κρίμα είναι!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button