ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκατοντάδες σπίτια με ζημιές στο Χαϊδάρι

Ένα 24ωρο μετά την εκδήλωση του σεισμού των 5,1 ρίχτερ της 19ης Ιουλίου, σχηματίζεται μια πιο καθαρή εικόνα των ζημιών σε σπίτια και καταστήματα.

Περίπου 400 πολίτες έχουν καταθέσει μέχρι στιγμής στον Δήμο Χαϊδαρίου αιτήματα για την εκτίμηση του μεγέθους των ζημιών στα ακίνητά τους. Έχουν ήδη συγκροτηθεί πέντε κλιμάκια ελέγχου μηχανικών της Τεχνικής Υπηρεσίας και πραγματοποιούν αυτοψίες.

Οι περισσότερες ζημιές και πάλι στο Δάσος

Στις περισσότερες περιπτώσεις πρόκειται για ρωγμές σε τοίχους. Ωστόσο υπάρχουν και αναφορές συμπολιτών στην εφημερίδα μας και για αρκετά σοβαρές ζημιές, που προκαλούν φόβο για την διαμονή σε αυτά τα σπίτια, όπως πχ στην οδό Πλάτωνος στο Δάσος.

Από το Δάσος μας έρχεται και άλλη αναφορά για ζημιές, συγκεκριμένα σε πολυκατοικίες στην οδό Ύδρας. 

Επαναλαμβάνεται δηλαδή χωρικά το σκηνικό του σεισμού του 1999. Και τότε οι περισσότερες βλάβες σε ακίνητα συνέβησαν στις χαμηλές και δυτικές και νότιες περιοχές του Δάσους. Εκεί δηλαδή όπου υπάρχουν χαλαρά εδάφη (βλέπε περισσότερα εδώ: Αποκαλυπτική έρευνα: Σεισμικά ρήγματα στο Χαϊδάρι – χαλαρά εδάφη).

Αρκετοί είναι και οι αναγνώστες μας που καταγγέλλουν ότι το τηλέφωνο κλήσης για ζημιές που ανακοίνωσε ο Δήμος δεν σηκώνει κανείς. Πάντως σε δοκιμαστική κλήση που κάναμε στις 7 μμ. η απάντηση της αρμόδιας υπαλλήλου ήταν άμεση. Θυμίζουμε ότι το τηλέφωνο είναι το 2132047200.

Εκατοντάδες σπίτια με ζημιές στο Χαϊδάρι 1

Ομαλή εξέλιξη της  σεισμικής ακολουθίας

Στο μεταξύ, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας εμφανίστηκε αρκετά καθησυχαστικός λέγοντας ότι όλα δείχνουν πως η εξέλιξη είναι ομαλή. Τόνισε ότι «με ελάχιστη επιφύλαξη, όλα συντείνουν στο ότι ο χθεσινός ήταν ο κύριος σεισμός». Όπως είπε ο κ. Λέκκας στην ίδια εκτίμηση κατέληξε και η επιτροπή εκτίμησης σεισμικής επικινδυνότητας, που συνεδρίασε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, μάλιστα χωρίς να υπάρξει καμία διαφωνία.

Σαράντα εννέα μετασεισμικές δονήσεις έχουν σημειωθεί μέχρι τις 06.00 από τον ίδιο εστιακό χώρο του χθεσινού σεισμού στη Μαγούλα. Η μετασεισμική ακολουθία έχει φθίνουσα πορεία και η μεγαλύτερη μετασεισμική δόνηση ήταν 4,3 Ρίχτερ στις 15.13 χθες.

(Οι φωτό από τη σελίδα του Βασίλη Κρατζαφέρη).

 

 

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button