ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Έγκλημα: Μαζικό πια το μπάζωμα στο Ποικίλο

Τρομακτικές διαστάσεις παίρνει ένα περιβαλλοντικό έγκλημα στο Ποικίλο. Η παράνομη απόρριψη μπάζων έχει αποκτήσει μαζικό χαρακτήρα και ουσιαστική αντίδραση από το κράτος δεν φαίνεται να υπάρχει. 

Έγκλημα: Μαζικό πια το μπάζωμα στο Ποικίλο 3

Κλείνουν και τους δρόμους!

Ο συμπολίτης Μιχάλης Αργυρούδης έστειλε στο “Χαϊδάρι Σήμερα” τις φωτογραφίες που βλέπετε. Είναι από την περιοχή πάνω από τη Λίμνη Κουμουνδούρου. Εκφράζει την απελπισία του για το κλείσιμο των δασικών δρόμων και τη φοβερή ρύπναση. Επιπλέον, ο κ. Αργυρούδης βάζει και το καίριας σημασίας ζήτημα του αποκλεισμού των πυροσβεστικών οχημάτων από εκτεταμένη ζώνη του Ποικίλου. Αν -ο μη γένοιτο- χρειαστεί να επέμβουν, απλά δεν θα μπορούν με κανένα τρόπο να περάσουν. 

Πριν από 15 μέρες δημοσιεύσαμε φωτογραφίες από το ίδιο μέρος του αναγνώστη μας Κώστα Πουλόπουλου. Από τη σύγκριση των δύο δημοσιευμάτων αποδεικνύεται καθαρά ότι το τελευταίο διάστημα κάποιοι εκεί πετούν συστηματικά και “επαγγελματικά” μπάζα με μεγάλα φορτηγά. Δεν μιλάμε πια για το ντάτσουν του πλανόδιου Ρομά με κάποιες σακούλες… Το χειρότερο, αποθρασύνονται από την απραξία των αρχών και κλείνουν και τους ίδιους τους δρόμους! Αντιλαμβάνεται ο καθένας το κόστος απομάκρυνσης όλων αυτών των ποσοτήτων από τους δασικούς δρόμους…

Όλο και περισσότερα

Στα τέλη Αυγούστου συνελήφθησαν τα μέλη κυκλώματος που προέβαιναν σε αντίστοιχη μαζική ρίψη μπάζων στον Σκαραμαγκά και έγιναν κατασχέσεις φορτηγών. Όμως τα κρούσματα συνεχίζονται με αυξανόμενη συχνότητα, γεγονός που δείχνει ότι το οικονομικό κίνητρο γι’ αυτήν καταστροφική περιβαλλοντικά δραστηριότητα είναι σημαντικό. Τα υλικά προέρχονται από κατεδαφίσεις και κανονικά θα έπρεπε να κατευθύνονται σε ειδικούς, εγκεκριμένους χώρους υποδοχής (Συλλογικά Συστήματα Εναλλακτικής Διαχείρησης, ΣΣΕΔ). Για να φτάσουν όμως εκεί απαιτείται κόστος εναπόθεσης, αλλά και μεταφοράς. Τελικά καταλήγουν στο βουνό, είτε με την συνενοχή των ιδιοκτητών των οικοδομών είτε εν αγνοία τους. Στη δεύτερη περίπτωση, η εταιρεία των φορτηγών πληρώνεται κανονικά για την μεταφορά στο ΣΣΕΔ, αλλά κάνει μια “παράκαμψη” στο βουνό μας όπου ξεφορτώνει, εξασφαλίζοντας παράνομα ένα μεγάλο κέρδος. 

Το πρόβλημα έχει γίνει πια τεράστιο. Πρόκειται για οικονομικό και περιβαλλοντικό σκάνδαλο και πρέπει να αντιμετωπιστεί από το κράτος με την ανάλογη σοβαρότητα.   

 

 

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button