ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Τα ξεφορτωθήκαμε, αλλά τα ξαναβρίσκουμε στη βόλτα μας

Φωτοσχόλιο από τον κ. Κώστα Πουλόπουλο:

Έγκλημα πραγματοποιείται στο Ποικίλο Όρος, πίσω από το στρατόπεδο με τα καύσιμα, πάνω από την λίμνη Κουμουνδούρου. Έχει γίνει χωματερή όλο το βουνό από τα σκουπίδια και τα μπάζα που αφήνουν επιτήδειοι. Γιατί δεν δραστηριοποιούνται οι αρχές;

Τα ξεφορτωθήκαμε, αλλά τα ξαναβρίσκουμε στη βόλτα μας 3

Σημείωση “Χαϊδάρι Σήμερα”: Στην “ανοιχτή χωματερή” γύρω από τα Νεόκτιστα Ασπροπύργου, στους πρόποδες του Ποικίλου, φέτος ξέσπασαν περίπου 10 πυρκαγιές, η μία μάλιστα από αυτές σκαρφάλωσε στο βουνό. Είναι θέμα χρόνου να γίνει παρανάλωμα η βόρεια πλαγιά του Ποικίλου, αυτή που έχει το πιο πλούσιο δάσος. Το θέμα της διαχείρισης των μπάζων δεν έχει αντιμετωπιστεί, καθώς υπάρχουν νόμοι που όμως δεν εφαρμόζονται. Μήπως πρέπει οι Δήμοι να προχωρήσουν σε δομές συγκέντρωσης τέτοιων υλικών (μιλάμε για μικρές ποσότητες) με ειδικούς κάδους σε “Πράσινα Σημεία”; Γιατί, αν δεν θέλουμε να κρυφτούμε πίσω από το δάχτυλό μας, αυτά που δείχνουν οι φωτογραφίες του κ. Πουλόπουλου είναι υλικά κατεδάφισης και παλιά έπιπλα από τα σπίτια μας, που κάποιοι προτιμάμε να δίνουμε αντί ευτελούς τιμήματος στους πλανόδιους, που με τη σειρά τους τα ξεφορτώνονται στο βουνό, αντί να κάνουμε τις νόμιμες ενέργειες απομάκρυνσής τους, που κοστίζουν πιο πολύ. Εδώ μπαίνει ο ρόλος των Δήμων, με “διαχείριση στην πηγή”, δηλαδή στις γειτονιές. Αλλιώτικα, όσες φορές και να μαζευτούν από σημεία σαν αυτό, άλλες τόσες θα τα ξαναβρούμε στη βόλτα μας στη φύση.

Χώρια από την ασφάλεια του Δάσους, είναι τραγικό το θέαμα. Και ακόμα τραγικότερο να βλέπεις περήφανες πέρδικες αναγκασμένες να περπατούν ανάμεσα στο σκουπιδαριό.

Τα ξεφορτωθήκαμε, αλλά τα ξαναβρίσκουμε στη βόλτα μας 5

Τα ξεφορτωθήκαμε, αλλά τα ξαναβρίσκουμε στη βόλτα μας 7

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button