ΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Η σκοτεινή πλευρά των γιορτών

Σύμφωνα με τους ειδικούς, την εορταστική περίοδο καταγράφονται πολλαπλάσια περιστατικά έξαρσης των ψυχολογικών προβλημάτων, ειδικά της κατάθλιψης. Το βεβαιώνει κάθε χρόνο και το βιβλίο συμβάντων του Α.Τ. Χαϊδαρίου. Το ίδιο συνέβη και φέτος. 

Η πρώτη περίπτωση των Χριστουγέννων είχε να κάνει με έναν 40χρονο που εκδήλωνε επιθετική συμπεριφορά, βρίζοντας και απειλώντας τους δικούς του. Μεταξύ άλλων προβλημάτων, πριν από έξι μήνες απολύθηκε από την εργασία του και το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε οικονομικές δυσκολίες. 

Η δεύτερη περίπτωση ήταν εντελώς διαφορετική. Πρόκειται για έναν 57χρονο που αντιμετωπίζει έντονα ψυχολογικά προβλήματα. Συγκεκριμένα πάσχει από χρόνια κατάθλιψη, που το τελευταίο διάστημα ήταν ακόμα πιο έκδηλη και δεν έτρωγε σχεδόν καθόλου.

Μετά από έγγραφες καταγγελίες που κατέθεσαν συγγενείς και των δύο στο Α.Τ. Χαϊδαρίου και ύστερα από εντολή Εισαγγελέα οδηγήθηκαν σε ψυχιατρικά νοσοκομεία της περιοχής μας.

«Δέκα εγκλεισμοί το μήνα»

Έμπειρος αξιωματικός του Α.Τ. Χαϊδαρίου δήλωσε στο “Χαϊδάρι Σήμερα” πως την υπηρεσία απασχολούν, σε μηνιαία βάση, περίπου δέκα παρόμοιες υποθέσεις. Σχεδόν οι μισοί από τους ασθενείς που οδηγούνται στα ψυχιατρεία συνοδεία ανδρών του τοπικού Τμήματος, είναι πρόσφυγες που φιλοξενούνται στη Δομή Σκαραμαγκά.

Υπογράμμισε πως για κάθε τέτοια περίπτωση το περιπολικό απασχολείται για τουλάχιστον τέσσερις ώρες, χρόνος που το πλήρωμα θα μπορούσε να διαθέσει στην αστυνόμευση της πόλης. Είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους το Χαϊδάρι δικαιούται αύξηση της αστυνομικής δύναμης, για όσο διάστημα θα είναι ενεργό του Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων.  

 

 

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button