ΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έφυγε η Βάντα Κουτσοκώστα

Η Χαϊδαριώτισσα στιχουργός και συγγραφέας  Βάντα Κουτσοκώστα έφυγε πρώιμα από κοντά μας, μετά μακροχρόνια μάχη που έδωσε για τη ζωή.

Η Βάντα (Βαΐτσα) Κουτσοκώστα γεννήθηκε στην Κυψέλη Άρτας το 1960. Πτυχιούχος του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, έκανε επιπλέον σπουδές στην έντυπη και ηλεκτρονική δημοσιογραφία.

Κατοικούσε στο Δάσος Χαϊδαρίου, ήταν παντρεμένη και είχε ένα γιο και μια κόρη. Ποτέ δεν ξέχασε την ιδιαίτερη πατρίδα της και υπήρξε ενεργό μέλος της ηπειρωτικής αποδημίας και δραστήριο στέλεχος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας. Ήταν μέλος της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου και της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών.

Η συγγραφική της δημιουργία πλούσια. Τα βιβλία της «Οι λιποτάκτες των ονείρων» (1999), «Αλλού να κοιμάσαι αλλού να ξυπνάς…» (2002), «Το τραγούδι των λύκων» (2008) πάντα με επίκεντρο την Ήπειρο και τους Ηπειρώτες. Οι στίχοι της ευαίσθητοι, ενέπνευσαν και μελοποιήθηκαν. Το πιο γνωστό της τραγούδι με μουσική Τάκη Σούκα (“Τραγουδώ”), ερμηνεύτηκε από τον Στέλιο Καζαντζίδη.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button