ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΠΟΛΙΤΙΚΗΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Ο Ανδρέας Παχατουρίδης στο κυνήγι του “ριμπάουντ” μιας χαμένης προεδρίας

“Πρεστίζ αλλά και ουσία έχει ο έλεγχος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αθήνας (ΑΣΔΑ). Το πιο βασικό φυσικά είναι το δεύτερο, μια και αφορά τη διαχείριση αρκετών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ από αναπτυξιακά προγράμματα”.

Με αυτό το σχόλιο ξεκινούσε το άρθρο μας για την -αιφνιδιαστική για πολλούς- αποκαθήλωση του Ανδρέα Παχατουρίδη από την θέση του προέδρου του ΑΣΔΑ, μετά τη συνεδρίαση των εκπροσώπων των Δήμων στις 9 Φεβρουαρίου 2024. Όμως ο δήμαρχος του Περιστερίου δεν συμβιβάστηκε με την ήττα και προσέφυγε κατά της συγκεκριμένης εκλογικής διαδικασίας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Η επιλογή του δικαιώθηκε, με αποτέλεσμα να οδηγούμαστε σε επαναληπτική εκλογή Εκτελεστικής Επιτροπής. Πόσο εφικτή είναι όμως η “ανάκτηση κατοχής” σε μια δεύτερη αναμέτρηση;

Το βασικό διακύβευμα της “σύγκρουσης” για την ηγεσία του ΑΣΔΑ είναι η διαχείριση ενός σημαντικού προγράμματος ύψους σχεδόν 80 εκατ. ευρώ (πρόγραμμα Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων – ΟΧΕ).

Στην προσφυγή του ο κ. Παχατουρίδης ζήτησε επανάληψη των εκλογών διότι στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγίων Αναργύρων -Καματερού, η διαδικασία για την εκλογή των μελών που θα εκπροσωπούσαν το Δήμο στον Σύνδεσμο έγινε με μυστική ψηφοφορία, κάτι που δεν επιτρέπεται, σύμφωνα με το άρθρο 7, παρ. 10, της απόφασης του Υπουργού Εσωτερικών με αριθμό 16852/06.04.2011 που αναφέρει ότι: «Αποφάσεις που λαμβάνονται με μυστική ψηφοφορία, όπου δεν το επιτάσσει ο νόμος, είναι άκυρες».

Την πρόταση για μη εκλογιμότητα του Στ. Τσίρμπα είχε καταθέσει ο κ. Παχατουρίδης στην έναρξη της εκλογικής διαδικασίας προκειμένου να ματαιωθεί η συνεδρίαση, πράγμα όμως που απορρίφθηκε, με το αιτιολογικό ότι όφειλε, ως πρόεδρος, να είχε ακυρώσει εγκαίρως και εγγράφως τη διαδικασία. Τότε το μπλοκ του Παχατουρίδη (5 εκλέκτορες του Περιστερίου και δύο του Δήμου Φυλής) αποχώρησε, ενώ και η Λαϊκή Συσπείρωση (Χαϊδάρι – Πετρούπολη, 5 ψήφοι) αποσύρθηκε καταγγέλλοντας “φιάσκο”. Έμεινε το “μπλοκ” του δημάρχου Αγίων Αναργύρων – Καματερού με 9 εκλέκτορες (Ίλιον, Αιγάλεω, Αγία Βαρβάρα), που εξέλεξε τον Σταύρο Τσίρμπα.

Η εξέλιξη λοιπόν είναι ότι με απόφαση του Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής Γρ. Ζαφειρόπουλου πρόκειται να επαναληφθεί η ψηφοφορία στον ΔΣ Αγίων Αναργύρων-Καματερού και στη συνέχεια, μετά την εκλογή του νέου 21μελούς ΔΣ να επαναληφθούν οι εκλογές για την ηγεσία του ΑΣΔΑ.

Επειδή η διαδικασία είναι τυπική, δεν είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι θα αλλάξουν οι συσχετισμοί, εκτός μεγάλης εκπλήξεως. Ο Ανδρέας Παχατουρίδης κυνηγάει το “ριμπάουντ” επιδιώκοντας να παραμείνει στην ηγεσία του ΑΣΔΑ, αλλά για να γίνει αυτό πρώτα πρέπει να πείσει κάποιον – κάποιους δημάρχους να έρθουν με το μέρος του. Μάλλον δύσκολο… Αλλά, Κυριακή κοντή γιορτή.

Τα 21 μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΑΣΔΑ

ΑΛΕΒΙΖΟΥ ΑΝΔΡΙΑΝΑ – ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΙΛΙΟΝ
ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ
ΚΑΚΛΑΜΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
ΚΑΣΟΥΡΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
ΚΟΤΣΑΜΠΑΣ ΘΩΜΑΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ
ΚΟΤΣΙΝΗΣ ΣΠΥΡΟΣ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ – ΚΑΜΑΤΕΡΟ
ΚΟΥΚΟΥΒΙΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΙΛΙΟΝ
ΚΟΥΤΟΥΛΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΙΓΑΛΕΩ
ΜΑΥΡΟΕΙΔΑΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΦΥΛΗ
ΜΙΧΟΣ ΛΑΜΠΡΟΣ – ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑ
ΜΠΟΥΣΟΥΛΑΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
ΖΕΝΕΤΟΣ ΝΙΚΟΣ ΙΛΙΟΝ
ΠΑΧΑΤΟΥΡΙΔΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ – ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
ΡΟΥΜΠΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
ΣΕΛΕΚΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ – ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΑΪΔΑΡΙ
ΣΙΜΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ – ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ
ΣΚΛΑΒΟΥΝΟΣ ΛΑΜΠΡΟΣ – ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ
ΣΤΑΘΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΑΪΔΑΡΙ
ΣΧΙΖΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΦΥΛΗ
ΤΣΙΡΜΠΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ-ΣΤΑΥΡΟΣ – ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ-ΚΑΜΑΤΕΡΟ

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button