ΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

“Δύο στα δύο” – Καταστροφή δρόμων από έργα

 

Η ολοκλήρωση των εργασιών σε δύο δρόμους στο Χαϊδάρι (Αρεοπόλεως και Κυπρίων Αγωνιστών) άφησε πίσω της συντρίμμια τα οδοστρώματα. Με ποια λογική παρέλαβε τα συγκεκριμένα έργα ο Δήμος, ενώ υπήρχε εξόφθαλμη κακοτεχνία; 

Το θέμα είναι μείζον, διότι αφορά την ασφάλεια και την ποιότητα ζωής των δημοτών, αλλά και τον τρόπο λειτουργίας του Δήμου. Στο θέμα της Κυπρίων Αγωνιστών είχαμε αναφερθεί και πάλι, δημοσιεύοντας διαμαρτυρία πολιτών (Το έργο έγινε, ο δρόμος διαλύθηκε…), αλλά πέρα από ένα επιφανειακό πασάλειμμα, το πρόβλημα δεν διορθώθηκε. Ομοίως, στην Αρεοπόλεως κάθε τόσο ο Δήμος ρίχνει πίσσα στο οδόστρωμα που βυθίζεται.

Για την ιστορία, και τα δύο έργα αφορούσαν επιδιόρθωση του δικτύου αποχέτευσης της περιοχής. Στην οδό Αρεοπόλεως επιλήφθηκε συνεργείο της ΕΥΔΑΠ, ενώ στην Κ. Αγωνιστών ιδιωτικό συνεργείο, μετά από διαγωνισμό του Δήμου. Η έκπτωση που έδωσε ο εργολάβος έφτασε το 66%. “Τελικά μήπως δεν έγινε έκπτωση μόνο στον αρχικό προϋπολογισμό, αλλά και στην ποιότητα των εργασιών;”, ρώτησε αναγνώστης μας σε επιστολή του.

Τα δικά μας ερωτήματα: Ποιος παρέλαβε το έργο από πλευράς του Δήμου; Θα επιτραπεί στον ίδιο εργολάβο να πάρει μέρος σε άλλο διαγωνισμό του Δήμου Χαϊδαρίου, χωρίς προηγουμένως να αποκαταστήσει την κακοτεχνία στην Κ. Αγωνιστών; Υπερβάλουν οι χρήστες των δρόμων αυτών, που σπάνε καθημερινά τα αυτοκίνητά τους, όταν θεωρούν το Δήμο “ξέφραγο αμπέλι”;

 

 

 

Παρόμοια Άρθρα

6 Σχόλια

 1. ο νομοθέτης έχει προβλέψει για τα δημόσια έργα, η “οριστική παραλαβή” να γίνεται αρκετούς μήνες (18) μετά από το τέλος του έργου, έτσι ώστε αν κάτι στην πορεία αποδειχτεί ότι δεν το εκτέλεσε σωστά, να το αποκαταστήσει για να πάρει την εγγυητική επιστολή που έχει καταθέσει ως εγγύηση για το έργο. Άρα, ο Δήμος έχει το “πάνω χέρι” και ο ανάδοχος για να μη χάσει τα λεφτά του, υποχρεώνεται να αποκαταστήσει τις ατέλειες. Μάλλον δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, αφού οι μηχανικοί του δήμου, πιστεύω θα κάνουν όπως πρέπει την δουλειά τους.

  1. 1,632 ευρω εχει δωσει εγγυητικη επιστολή και ήδη εχει πληρωθεί 23.000 περιπου ,για το συγκεκριμένο έργο, υπαρχΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΥΓΕΙΑ , αν ανεβαζε και την επιστροφη των εγγυητικων ο δήμος μας θα είχαμε πλήρη εικόνα, Αυτό που βλέπουμε σε κάθε περίπτωση είναι παντου ημιτελή έργα και κακοτεχνίες και αυτό είναι που φοβόμαστε ότι “ο δήμος έχει το πάνω χέρι” ..

    1. mickey & sancho
     Εγώ σας περιέγραψα τι γίνεται σύμφωνα με την Νομοθεσία Δημοσίων Έργων (το ξέρω το θέμα διότι είναι η δουλειά μου), δεν έχω άποψη για το συγκεκριμένο έργο.

     1. συμφωνώ φίλε, δεν απάντησα σε σένα -και εμένα είναι η δουλειά μου- δυστυχως ο νομοθέτης ατύχησε στη πόλη μας “τα δημόσια έργα” είναι
      ” my way” frank sinatra , δες” βαθυς δήμος. “

  2. Ο ανάδοχος με τις παρακατω αποφάσεις του δημοτικου ΜΑΣ συμβουλίου επιπλέον των χρηματικών ενταλμάτων που έχουν εκδοθεί με τα στοιχεία του περίπου 23000 ευρώ έχει λαμβάνειν και από τα απρόβλεπτα (και καθυστέρησε και ημιτελές έργο-ασφαλτόστρωση επικίνδυνη και συνεχίζει να πληρώνεται)
   https://diavgeia.gov.gr/doc/ΩΔΕΔΩΗ3-7ΟΞ?inline=true

   Χορήγηση Παράτασης Προθεσμίας υλοποίησης του έργου: «Ανακατασκευή Δικτύου αποχέτευσης λυμάτων και συνδέσεων στις οδούς Κυπρίων Αγωνιστών & Αρεοπόλεως.

   https://diavgeia.gov.gr/doc/7ΣΗΣΩΗ3-52Φ?inline=true

   Στο Χαϊδάρι και στο Δημοτικό Κατάστημα σήμερα την 29η του μήνα Ιανουαρίου του έτους 2018
   Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών (ΑΠΕ) του έργου : «Ανακατασκευή Δικτύου αποχέτευσης λυμάτων και συνδέσεων στις οδούς Κυπρίων Αγωνιστών & Αρεοπόλεως».
   Στο Χαϊδάρι και στο Δημοτικό Κατάστημα σήμερα την 29η του μήνα Ιανουαρίου του έτους 2018 ημέραδαπάνη των εργασιών του 1ου ΑΠΕ όπως φαίνεται και στον παρακάτω πίνακα είναι : 27.272,56€ δηλαδή παρουσιάζει αύξηση της εγκεκριμένης δαπάνης κατά 3.551,76€ (14,97%) σε σχέση με την αρχική συμβατική δαπάνη. Η συνολική δαπάνη του 1ου ΑΠΕ ανέρχεται σε 34.000,01€ με το Φ.Π.Α. και είναι σε ισοζύγιο με το ποσό της αρχικής σύμβασης. Εκ του ποσού αυτού η δαπάνη των απροβλέπτων ανέρχεται σε 6,36€, η δαπάνη της αναθεώρησης σε 140,44€ και η δαπάνη ΦΠΑ σε 6.580,65€.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button