ΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Δώρο ζωής σε οκτώ ανθρώπους από 30χρονο

Ζωή σε οκτώ συνανθρώπους μας χάρισε με τον θάνατό του 30χρονος Αμερικανός που έχασε τη ζωή του, ενώ έκανε διακοπές στη χώρα μας. Με βάση το Νοσοκομείο Αττικόν στήθηκε μια μεγάλη επιχείρηση για να φτάσουν εγκαίρως τα μοσχεύματα στους ανθρώπους που τα χρειάζονταν. 

Ο άτυχος νεαρός κατέληξε από βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που υπέστη σε τροχαίο ατύχημα στην Τήνο και η οικογένειά του έκανε το μεγαλύτερο δώρο σε ασθενείς που έχρηζαν μεταμόσχευσης.

Η δωρεά πραγματοποιήθηκε στο Νοσοκομείο «Αττικόν» και στο χειρουργείο προσήλθαν ομάδες γιατρών από το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο για την αφαίρεση της καρδιάς, από το Μόναχο για τους πνεύμονες, από το Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ευαγγελισμός» για τους νεφρούς, από το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο» για το ήπαρ και από το Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γ. Γεννηματάς» για τους κερατοειδείς και το δέρμα.

Η καρδιά του δότη χτυπά ξανά σε έναν 29χρονο άνδρα. Οι πνεύμονες μεταμοσχεύτηκαν σε υποψήφιο λήπτη του εξωτερικού. Μια γυναίκα 54 ετών και μια γυναίκα 45 ετών από την Θεσσαλονίκη, οι οποίες βρίσκονταν 13 και 3 χρόνια αντίστοιχα σε αιμοκάθαρση, μεταμοσχεύθηκαν με τους 2 νεφρούς και το ήπαρ μεταμοσχεύθηκε σε έναν άνδρα 62 ετών από τη Θεσσαλονίκη. Οι κερατοειδείς και το δέρμα μεταμοσχεύθηκαν σε ασθενείς με οφθαλμολογικά και δερματολογικά προβλήματα στο Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς».

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button