ΕΛΛΑΔΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Δολοφονία στο Χαϊδάρι: Σφίγγει ο κλοιός για το κύκλωμα προστασίας της Greek Mafia

Σε γρίφο για δυνατούς λύτες μετατρέπεται πλέον έρευνα της ΕΥΠ που αφορούσε την ύπαρξη κυκλώματος διαφθοράς, στο οποίο φαίνεται να εμπλέκονται 30 άτομα.

Πρόκειται για 16 εν ενεργεία και απόστρατους αξιωματικούς της αστυνομίας, 6 δικηγόρους, πρώην βουλευτή, δημοσιογράφο, επιχειρηματίες και νονούς της αθηναϊκής νύχτας. τα μηνιαία κέρδη προσέγγιζαν το 1.000.000 ευρώ μηνιαίως από “προστασία”. Τα δυο πρόσωπα που φέρονται να διαδραμάτιζαν κεντρικό ρόλο στην υπόθεση είναι νεκρά.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της “Εφημερίδας των Συντακτών”, Πρόκειται για τον 49χρονο Δ.Μ. που δολοφονήθηκε στις 29 Οκτωβρίου 2019 στο Χαϊδάρι και τον 57χρονο απότακτο αστυνομικό Σ.Π., που στις 30 Απριλίου 2018 δολοφονήθηκε έξω από ταβέρνα στην Παλλήνη. Ο τελευταίος, όπως είναι γνωστό, είχε κατηγορηθεί ως «εισπράκτορας» χρηματικών ποσών από προστασίες σε ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων, όμως απαλλάχθηκε.

Μετά τον θάνατό του, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, το κενό φέρεται να είχε σπεύσει να καλύψει ο Μ., ο οποίος το 2007 είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή σε κύκλωμα μαστροπείας. Μερικά χρόνια αργότερα, το όνομά του ενεπλάκη σε υπόθεση με παράνομες χαρτοπαικτικές λέσχες και η ανεξιχνίαστη δολοφονία του αποδιδόταν από τους αστυνομικούς στον πόλεμο που διεξαγόταν μεταξύ μελών της Greek Mafia. Ο 49χρονος, πάντως, τα τελευταία χρόνια εμφανιζόταν να έχει αλλάξει ζωή και να ασχολείται με την εταιρεία εμπορίας καφέ που είχε τα γραφεία της στο Χαϊδάρι και μια καφετέρια κοντά στο Πεδίον του Άρεως.

Οι δύο ανωτέρω, όμως, φέρεται να βρίσκονται στο επίκεντρο των ερευνών υπαλλήλων της ΕΥΠ που διεξήχθησαν σε διάστημα δύο χρόνων, από το 2014 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2016. Τα συμπεράσματά της διαβιβάστηκαν στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, στις 9 Δεκεμβρίου 2016, με επιστολή τού τότε διοικητή της ΕΥΠ, Γιάννη Ρουμπάτη. Σε αυτήν αναφερόταν ότι είχε εντοπισθεί κύκλωμα που δρούσε τουλάχιστον τέσσερα έτη και το οποίο διευκόλυνε και παρείχε κάλυψη για την εκτέλεση παράνομων δραστηριοτήτων σε οίκους ανοχής, studios, strip shows και παράνομες χαρτοπαικτικές λέσχες.

Σε έγγραφο της Εισαγγελίας Κατά της Διαφθοράς που χειρίζεται την υπόθεση αναφέρεται ότι από τους υπαλλήλους της ΕΥΠ καταγράφηκαν στη διετία 350 οίκοι ανοχής, 250 studios και 300 παράνομα καζίνα στο Λεκανοπέδιο της Αττικής, οι ιδιοκτήτες των οποίων πλήρωναν στα μέλη της συμμορίας από 300 μέχρι και 7.000 ευρώ τον μήνα για αστυνομική κάλυψη. Διερευνάται κατά πόσο έχουν διαπράξει τα μέλη της κακουργηματικού χαρακτήρα αδικήματα. Σύμφωνα με τη δικογραφία, το συνολικό μηνιαίο κέρδος τους αγγίζει το 1.000.000 ευρώ.

Καταρτίστηκε επίσης από τους υπαλλήλους της ΕΥΠ σχεδιάγραμμα στο κέντρο του οποίου βρίσκεται ο Δ.Μ., ο οποίος φέρεται να παρείχε καλύψεις και «πληροφορίες» για επικείμενους ελέγχους της αστυνομίας σε εκατοντάδες ιδιοκτήτες οίκων και καταστημάτων ή να φροντίζει να «πέφτουν στα μαλακά».

Τριάντα άτομα

Οι έρευνες κατέληξαν σε κύκλο τριάντα ατόμων, τα οποία κλήθηκαν να δώσουν ανωμοτί κατάθεση στην 18η Πταισματοδίκη, αντιμετωπίζονται δηλαδή ως ύποπτοι.

Οι μόνοι που έχουν αντιδράσει στην εξέλιξη αυτή είναι ο δημοσιογράφος και ο πρώην βουλευτής, που φέρεται να έχει προσπαθήσει να μεσολαβήσει για να αναλάβει ο Δ.Μ. τη λειτουργία του κυλικείου της Βουλής. Ο πρώην βουλευτής φέρεται να δηλώνει πως δεν γνωρίζει, ενώ ο δημοσιογράφος σε ανάρτησή του ανέφερε ότι τον γνώριζε ως αστυνομικός συντάκτης, ότι του είχε κάνει «σκληρή κριτική σχετική με την εμπλοκή του ονόματός του σε υποθέσεις διαφθοράς αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ.», ότι αργότερα τον βοήθησε να μάθει πολλά τα οποία αγνοούσε και ότι στο τέλος τον καταχώρισε «στη χωρία των φίλων». Αρνείται, όμως, οποιαδήποτε εμπλοκή σε παράνομες και ανήθικες υποθέσεις.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button