ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΔΗΜΟΤΙΚΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διοίκηση Χαϊδαρίου… μέσω Τριπόλεως! ‘Η… πού πάνε τα λεφτά του ΕΣΠΑ;

Που πάνε τα λεφτά από το ΕΣΠΑ, μέρος 2ον: Ψηφιακά γράμματα και ράμματα
 
Όπως διαπιστώνεται από το απόσπασμα της “μελέτης” – περιγραφής του έργου “Περιήγηση Ψηφιακού Αρχείου Χαϊδαρίου”, το συγκεκριμένο άϋλο ευρωπαϊκό πρόγραμμα, κόστους 130.000 €, θα διαχειριστεί για λογαριασμό του Χαϊδαρίου το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης!
 
Γράφει ο Κίμων Ε. Φουντούλης  
Μην ανησυχείς όμως αξιότιμε(-η) αναγνώστη(-τρια). Δεν πρόκειται για άλλη μία απώλεια εθνικής – δημοτικής κυριαρχίας. Απλώς οι προτάσεις Χαϊδαρίου και Τριπόλεως -μόνο αυτών;- ήταν πανομοιότυπες. Σύμπτωση. Και εγκρίθηκαν αμφότερες. Σύμπτωση. Και βρίσκονται σε διαγωνιστική διαδικασία ανάθεσης με μία παραμένουσα εταιρεία, παρά κάποιες ενστάσεις. Την ίδια εταιρεία για να τις υλοποιήσει και τις δύο. Σύμπτωση. Η οποία έχει αναλάβει σημαντικό τμήμα προηγούμενων ευρωπαϊκών προγραμμάτων στο Δήμο Χαϊδαρίου (Ανάπτυξη Πλατφόρμας Κοινωνικής Δικτύωσης, Τέχνη και διαπολιτισμικότητα, URBACT).  
Διοίκηση Χαϊδαρίου... μέσω Τριπόλεως! 'Η... πού πάνε τα λεφτά του ΕΣΠΑ; 1
Σε πόσα άλλα ανάλογα έργα, όπου μετείχε ή μετέχει ο Δ. Χαïδαρίου και ο Δ. Τριπόλεως έχουν συντρέξει ανάλογες συμπτώσεις;
Η ομοιότητα (άτιμο copy paste…) των δύο διακηρύξεων μαρτυρά κοινό συγγραφέα, πιθανότατα κάποιο μελετητικό γραφείο. Αυτό κατ’ αρχήν δεν είναι αμαρτία. Όμως ο τότε  αντιδήμαρχος Στρατηγικού Σχεδιασμού – Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης & Δικτύων Απόστολος Θεοφίλης, καθώς και ο δήμαρχος κ. Μαραβέλιας, μας διαβεβαίωσαν σε πλειάδα περιπτώσεων, όπως η “ψηφιακή περιήγηση”, πως οι προτάσεις για χρηματοδότηση είναι εσωτερικές παραγωγές (inhouse!) του Δ. Χαϊδαρίου. Τρέμε BBC!

 Η “Μαραβέλιας & Κόμπανοι Προντάκτιονς” καιροφυλακτεί και παράγει σωρηδόν…

Βεβαίως για όλα τα παραπάνω έχουν συνδράμει δημιουργικά συναρμόδιες επιτροπές διοικητικών παραγόντων. Τώρα το βάρος απόδειξης ότι όλα βαίνουν καλώς σε σκοπιμότητα, διαδικασία, βέλτιστη οικονομική απόδοση των διατιθέμενων πόρων, υλοποίηση φυσικού αντικειμένου κατά τρόπο που να προσθέσει χρησιμότητα ανάλογη των 130.000 € (δηλαδή του ισοδύναμου επιβίωσης 10 τετραμελών οικογενειών για ένα χρόνο), αυτό το βάρος είναι στους ώμους της δημοτικής αρχής.
Διοίκηση Χαϊδαρίου... μέσω Τριπόλεως! 'Η... πού πάνε τα λεφτά του ΕΣΠΑ; 3

Και ο απολογισμός συγκεκριμένων στοιχείων δεν ήταν ποτέ το φόρτε της. Όταν δε επιμέναμε σε αυτό, έπαιρνε μπροστά η οχλαγωγία της “παιδικής χαράς”, “σωματοφυλάκων” δημοτικών συμβούλων του δημάρχου κ. Μαραβέλια. (Να δούμε, θα βρεθεί κάποιος να διερευνήσει κοινοβουλευτικά τον τρόπο απορρόφησης ευρωπαϊκών προγραμμάτων στον οποίο επιδίδεται (και) η διοίκηση Μαραβέλια; Θα ‘χουμε και εθνικές εκλογές κάποια στιγμή…)

Εκείνη την περίοδο (2011 – 2012) που με νύχια και δόντια προσπαθούσαμε να διασφαλίσουμε τα χρήματα των Χαϊδαριωτών, δούλευε φουλ (σε βάρος μας;) υπονόμευση εντός της δημοτικής κίνησης “Πολίτες σε Δράση – Οικολόγοι Πράσινοι”, την οποία εκπροσωπούσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο έως τον Ιούνιο του 2013. Σύμπτωση. Οι νυν αντιπρόσωποί της στο Δ.Σ. κ.κ. Φωτεινάκης και Σπηλιόπουλος, μαζί με την επιτελική των ομάδα (κκ. Ξυνογαλάς, Τελεμές, Πρίνος, Κνήτου κ.ά.) από κοινού παρουσίασαν τον Ιούνιο του 2013 ως απολογισμό της δημοτικής κίνησης, στην δράση και παραγωγή της οποίας δεν μετείχαν, τον παλαιότερο απολογισμό του 2010! Δι’ αντιγραφής. Με copypasteΣύμπτωση.
Άλλη μια σύμπτωση ποιότητας πολιτικής αντιπροσώπευσης αριστερά και δεξιά. Από τους τοπικούς αντιπρόσωπους των σημαντικότερων παρατάξεων του Κοινοβουλίου, της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης! Τα μεσόβαθρα της δημοκρατίας… Δι’ αντιγραφής οι εξ αριστερών, έχοντες έννοια την Παιδεία, δι’ αντιγραφής και οι εκ δεξιών, ενδιαφερόμενοι για την ψηφιακή περιήγηση. Ακραία περιηγητική διάθεση γενικώς.
Η προσπάθεια για καλύτερο αύριο απαιτεί παραγωγή αυθεντικού έργου, για να στηριχθεί η πόλη και ο λαός της, για να ‘ναι ο πολίτης παραγωγής προϊόντος, ήθους, πολιτισμού.

Στις επόμενες εκλογές, που θα προσδιορίσουν πιθανότητα τις δύο επόμενες δεκαετίες, εσύ αναγνώστη οφείλεις να ‘σαι και πομπός προς αυτούς που δεν διαβάζουν χαρτί ή υπολογιστή. Θα υπάρξουν πολλά “παράσιτα” γύρω από την αλήθεια στο Χαϊδάρι και ο ρόλος κάθε πολίτη, με πρόσβαση στην πληροφόρηση, αναμένεται κρίσιμος.

* Παραγωγή και στήριξη στο Χαϊδάρι

 
 
Σχετικό δημοσίευμα:

Πού πάνε τα λεφτά στο Χαϊδάρι; Μια “φιλοτεχνημένη” απορρόφηση πόρων

 

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button