ΕΙΔΗΣΕΙΣΔΗΜΟΤΙΚΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Δημοτικό Συμβούλιο Χαϊδαρίου: Όχι στην Παν-αστυνομική πολιτική

Στην τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 30-12 ο νέος δημοτικός σύμβουλος Αλέξανδρος Γερολυμάτος κατέθεσε εκ μέρους των “Πολιτών σε Δράση” ψήφισμα κατά της ίδρυσης σώματος πανεπιστημιακής αστυνομίας και καταδίκης της κατασταλτικής πολιτικής της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Κατόπιν συνδιαμόρφωσης με την Λαϊκή Συσπείρωση και με την στήριξη των Δημήτρη Τσατσαμπά και Κώστα Ασπρογέρακα το Δημοτικό Συμβούλιο υπερψήφισε την καταγγελία με πλειοψηφία επί των ψηφισάντων, αφού τόσο η Δημοτική Αρχή (δια στόματος του Δημάρχου Βαγγέλη Ντηνιακού) όσο και η παράταξη του Αποστόλη Θεοφίλη και η Αγγελική Γκανά-Ρηγάκη απείχαν. Κατά τάχθηκαν οι Ελευθερία Τοκατλίδη και ο Γιάννης Θεοτοκάς.

Πιο αναλυτικά:

ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΥ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας, προωθεί το δόγμα «νόμος και τάξη». Από τις επιθέσεις σε σινεμά και πλατείες, μέχρι την ακραία βία στις διαδηλώσεις και την εισβολή της αστυνομίας σε πανεπιστημιακό χώρο, η αστυνομοκρατία έχει γίνει η νέα κανονικότητα. Σε αυτό το πλαίσιο, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδης, προανήγγειλε κονδύλι ύψους 30.000.000 ‎€‎ για την ενίσχυση της ΕΛ.ΑΣ. και την πρόσληψη 1.000 αστυνομικών με σκοπό να στελεχώσουν το νέο σώμα της πανεπιστημιακής αστυνομίας. Την ίδια στιγμή οι φοιτητές/τριες δεν έχουν λάβει ακόμη τα συγγράμματα, δεν έχουν τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό για την τηλεκπαίδευση, πληρώνουν από την τσέπη τους δυσθεώρητα χρηματικά ποσά για να καλύψουν τις πάγιες ανάγκες τους, ενώ όσοι διαμένουν στις εστίες απειλούνται με έξωση. Επιπλέον, πρόσφατα η κυβέρνηση ανακοίνωσε την μείωση του προϋπολογισμού των ΑΕΙ κατά 7% σε σχέση με πέρσι και τα ΑΕΙ προσλαμβάνουν λιγότερους καθηγητές, από όσους συνταξιοδοτούνται.

Οι σχολές δεν έχουν ανάγκες από αστυνομικούς, αλλά από διδακτικό προσωπικό και υποδομές! Ούτε σκέψη για θέσπιση πανεπιστημιακής αστυνομίας, για κάρτες εισόδου και “face control” στα Ιδρύματα!

Να πάψει ΤΩΡΑ κάθε συζήτηση για νέες αντιδραστικές αλλαγές στα Πανεπιστήμια!  

Να παρθούν εδώ και τώρα μέτρα στήριξης της δημόσιας υγείας και της εκπαίδευσης!

Η ανώτατη εκπαίδευση δεν μπορεί να λειτουργεί υπό καθεστώς επιτήρησης.

Οι φοιτητές δε γίνεται να αντιμετωπίζονται ως εν δυνάμει εγκληματίες και παραβάτες αλλά ως οι αυριανοί επιστήμονες και εργαζόμενοι.

Κάθε κομμάτι της Ελληνικής κοινωνίας πρέπει να ορθώσει το αναστημά του απέναντι στην αντιδραστική πολιτική της κυβέρνησης και να διεκδικώντας να δοθούν λύσεις στα πραγματικά προβλήματα της ακαδημαϊκής κοινότητας. Είναι επιτακτική ανάγκη η χρηματοδοτική ενίσχυση των Πανεπιστημίων για την αντιμετώπιση των ψηφιακών ανισοτήτων, για την κάλυψη των φοιτητικών αναγκών και την ενίσχυση της εκπαιδευτικής διαδικασίας με μόνιμο διδακτικό προσωπικό.

  • Απαιτούμε την άμεση απόσυρση των κυβερνητικών σχεδίων για πανεπιστημιακή αστυνομία.
  • Διεκδικούμε το κονδύλι των 30 εκ. ευρώ να δοθεί για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Να δοθούν όλα τα απαραίτητα τεχνικά μέσα για την τηλεκπαίδευση στους φοιτητές υπολογιστές, δωρεάν ίντερνετ, πρόσβαση σε ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες και όλο το απαραίτητο υλικό για τα μαθήματα με ευθύνη του υπουργείου και των Ιδρυμάτων.  Να παρθούν τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα και για να μπορέσουν να επαναλειτουργήσουν τα Πανεπιστήμια με την άρση των μέτρων περιορισμού, να γυρίσουν οι φοιτητές και οι φοιτήτριες στα αμφιθέατρα με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας.  Άμεσες προσλήψεις προσωπικού διδακτικού, διοικητικού, καθαριότητας, για τη φύλαξη και τη συντήρηση των Ιδρυμάτων και των εστιών. Αναβάθμιση υποδομών, διαμόρφωση κατάλληλων χώρων.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button