ΠΟΛΙΤΙΚΗΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Δημοσκοπήσεις: Διαρροές και φήμες στο πολιτικό στερέωμα του Χαϊδαρίου

Εκλογική περίοδος χωρίς δημοσκοπήσεις είναι σαν τυλιχτό χωρίς τζατζίκι. Αλλά όταν οι δημοσκοπήσεις αυτές αφήνονται να κυκλοφορούν “από στόμα σε στόμα” και σαν “εμπιστευτικές πληροφορίες” και όχι με επίσημες ανακοινώσεις που φέρουν την υπογραφή της εταιρείας που την διενήργησε, τότε μιλάμε για πολιτική παρωδία -ήπιος χαρακτηρισμός.

Αναφέρουμε δύο παραδείγματα που τις τελευταίες μέρες κυκλοφορούν στο Χαϊδάρι:

– Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο δήμαρχος σε συγκέντρωση υποψηφίων συμβούλων του ανακοίνωσε ότι πρόσφατη δημοσκόπηση κατέγραψε ποσοστό 46% για τον συνδυασμό του (νούμερο που ο πατέρας του Κυριάκος ούτε καν άγγιξε ποτέ, στις εποχές της δόξας του και της κυριαρχίας του ΠΑΣΟΚ).

– Στελέχη της αντιπολίτευσης επικαλούνται στις συζητήσεις τους δημοσκόπηση πρωτοκλασάτου βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, που δίνει ποσοστό αποδοχής μόλις 20% στον κ. Ντηνιακό, το χαμηλότερο από όλους τους δημάρχους της Δυτικής Αθήνας, όπως λένε.

Δημοσκοπήσεις στην περιοχή μας έγιναν και θα γίνουν αρκετές ακόμη, από διάφορους υποψήφιους δημάρχους και βουλευτές. Μια έρευνα κοινής γνώμης αποτελεί πολύτιμο εργαλείο για το επιτελείο ενός υποψήφιου, για να διαγνώσει τα αδύνατα σημεία και να τα διορθώσει, αλλά και να “επενδύσει” στα ατού του.

Αν όμως αποφασίσει “να την βγάλει από το συρτάρι του”, επιβάλλεται η δημοσιοποίηση να γίνει με θεσμικό τρόπο και πάντα με την υπογραφή της εταιρείας που την έκανε, με την “ταυτότητα” της έρευνας, αλλά και την ταυτότητα αυτού που την παράγγειλε και την πλήρωσε. Και μάλιστα πλήρης, ώστε να μπορούν να εκτιμηθούν όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της. Όχι επιλεκτικά στοιχεία εν είδη φυλλαδίου “χέρι με χέρι”, “διαρροές”, βολικές αναφορές και φήμες. Όχι “σου το εκμυστηρεύομαι αλλά να μείνει μεταξύ μας”, ενώ ελπίζεις ότι θα το

Αλλιώτικα μιλάμε για χειραγώγηση της κοινής γνώμης και εκτροπή της πολιτικής συζήτησης από το πραγματικό περιεχόμενό της. Ας είναι η σοβαρότητα πυξίδα όλων σε αυτές τις εκλογές.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button