ΕΙΔΗΣΕΙΣΔΗΜΟΤΙΚΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Δήμος Χαϊδαρίου: Τον Οκτώβριο η πρώτη γραμμή Δημοτικής Συγκοινωνίας στην πόλη

Σε πρόσφατο άρθρο μας, το οποίο αναφερόταν στη δυνατότητα να προμηθευτεί ο Δήμος λεωφορεία από την εταιρεία Οδικές Συγκοινωνίες ΑΕ (ΟΣΥ) αναφέρεται με επιστολή του στην εφημερίδα μας ο Δήμος Χαϊδαρίου.

Η δημοτική αρχή μάς ενημερώνει ότι εντός του Οκτωβρίου αναμένεται η λειτουργία της πρώτης γραμμής Δημοτικής Συγκοινωνίας (Αττικόν – Αγία Μαρίνα), με μίσθωση δύο λεωφορείων από τον ΟΑΣΑ. Επίσης δρομολογείται η αγορά τριών μίνι μπας για την λειτουργία δύο ακόμη γραμμών Δημοτικής Συγκοινωνίας, με ορίζοντα τις αρχές του 2021.

Αναλυτικά η επιστολή του Δήμου:

Οι διαδικασίες για την λειτουργία της πρώτης γραμμής Δημοτικής Συγκοινωνίας πλησιάζουν στην ολοκλήρωσή τους.

Αγαπητοί κύριοι,

Σε πρόσφατο δημοσίευμα σας αναφέρεστε στην δυνατότητα μίσθωσης από τον Δήμο Χαϊδαρίου λεωφορείων από τον ΟΑΣΑ για την λειτουργία της Δημοτικής Συγκοινωνίας. Σας ενημερώνουμε ότι η  σκέψη σας αυτή είναι εύλογη και ο Δήμος προωθεί την υλοποίησή της ήδη από τον προηγούμενο Νοέμβριο.

Συγκεκριμένα:

  1.  Στις 27 Νοεμβρίου 2019 ελήφθη  απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο σύμφωνα με την οποία το ΔΣ  «Εγκρίνει τη δημιουργία Δημοτικής Συγκοινωνίας και ειδικότερα τη δημιουργία Γραμμής Σύνδεσης του Νοσοκομείου «ΑΤΤΙΚΟ»  με το Σταθμό ΜΕΤΡΟ Αγίας Μαρίνας, την Συγκοινωνιακή Μελέτη και την Μελέτη Βιωσιμότητας». Η διαδρομή της γραμμής θα διέρχεται από την οδό Φαβιέρου και την οδό Στρ. Καραϊσκάκη.
  2. Στις 19 Δεκεμβρίου 2019 ο Δήμος Χαϊδαρίου έστειλε επιστολή στον ΟΑΣΑ ζητώντας την έγκριση από τον Οργανισμό της Συγκοινωνιακής Μελέτης και την Μελέτη Βιωσιμότητας της πρώτης αυτής γραμμής της Δημοτικής Συγκοινωνίας.
  3. Στις 13 Μαρτίου 2020 ο ΟΑΣΑ διαβίβασε στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών την έγκριση του αιτήματος του Δήμου.
  4. Στις 26 Μαρτίου το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έστειλε στον Δήμο απάντηση ότι εγκρίνει την δημιουργία της γραμμής Δημοτικής Συγκοινωνίας.
  5. Στις 5 Μαΐου ο Δήμος έστειλε στον ΟΑΣΑ επιστολή με την οποία ζητά την μίσθωση 2 λεωφορείων για τις ανάγκες λειτουργίας της γραμμής.
  6. Από τότε μέχρι σήμερα γίνονται συζητήσεις με τον ΟΑΣΑ για να προσδιοριστεί το κόστος της μίσθωσης για τον Δήμο και να ολοκληρωθεί η διαδικασία.
  7. Παράλληλα γίνεται προετοιμασία για όλες τις άλλες ανάγκες που υπάρχουν  όπως διαμόρφωση στάσεων,  επιλογή οδηγών κλπ.   

Επιδίωξη  του Δήμου είναι η πρώτη γραμμή της Δημοτικής Συγκοινωνίας «Αττικό Νοσοκομείο – Σταθμός Αγία Μαρίνα» να λειτουργήσει εντός του Οκτωβρίου.

Αναφορικά με τις άλλες 2 γραμμές της Δημοτικής Συγκοινωνίας που περιλαμβάνονται στον σχεδιασμό του Δήμου, σας ενημερώνουμε ότι:

  1. Έχει ήδη ληφθεί η απαιτούμενη έγκριση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση για την αγορά  3 καινούργιων λεωφορείων τύπου μίνι μπας.
  2. Βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία διαγωνισμού για την αγορά των λεωφορείων με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Φιλόδημος».
  3. Μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού θα έλθει στο Δημοτικό Συμβούλιο προς έγκριση η Συγκοινωνιακή Μελέτη και η Μελέτη Βιωσιμότητας και θα ακολουθήσει η ίδια διαδικασία εγκρίσεων από τον ΟΑΣΑ και το Υπουργείο Μεταφορών.

Στόχος είναι η δεύτερη και η τρίτη γραμμή της Δημοτικής Συγκοινωνίας να λειτουργήσουν από τις αρχές του 2021.

Χαιρόμαστε που το δημοσίευμα σας έδωσε την αφορμή να ενημερώσουμε τους αναγνώστες σας για τις χρονοβόρες διαδικασίες και συνολικά την προεργασία που απαιτείται από τον Δήμο μέχρι την έναρξη λειτουργίας της Δημοτικής Συγκοινωνίας. Διαδικασίες που προχώρησαν ακόμη και μέσα στις συνθήκες της πανδημίας του κορωνοϊού, ώστε η Δημοτική Συγκοινωνία να ξεκινήσει το ταχύτερο δυνατό τα δρομολόγια της, σύμφωνα με την προεκλογική μας δέσμευση που είναι και απαίτηση όλων των Χαϊδαριωτών.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button