ΔΗΜΟΤΙΚΑΕΙΔΗΣΕΙΣΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Δήμος Χαϊδαρίου: Προειδοποίηση για ακραία καιρικά φαινόμενα

Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Χαϊδαρίου έχει τεθεί σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας, καθώς τα επόμενα 24ώρα αναμένονται ισχυρές βροχοπτώσεις και θυελλώδεις άνεμοι στην Αττική. Από Παρασκευή 18/9 το πρωί και κυρίως μετά τις 12 το μεσημέρι υπάρχει πιθανότητα ισχυρών βροχοπτώσεων και ισχυρών ανέμων στην Αττική. Το Σάββατο τα ξημερώματα αναμένεται η μεγαλύτερη ένταση των φαινομένων.

Παρακαλούνται οι κάτοικοι να μην σταθμεύουν πάνω από φρεάτια, ώστε να είναι δυνατός ο καθαρισμός τους από τυχόν φερτές ύλες. Ακόμη συνιστάται να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους.

Τηλέφωνα Πολιτικής Προστασίας Δήμου Χαϊδαρίου: 21320472000, 2105818860.

Με βάση τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας συστήνονται τα παρακάτω μέτρα αυτοπροστασίας:

  • Όσοι βρίσκονται σε περιοχές που έχουν πλημμυρίσει  στο παρελθόν, να αποφύγουν να μείνουν σε υπόγειους, ημιυπόγειους και ισόγειους χώρους.
  • Εξετάστε το ενδεχόμενο για το διήμερο αυτής της κακοκαιρίας να μην παραμείνετε στα σπίτια σας και να φιλοξενηθείτε σε συγγενείς ή φίλους.
  • Αποφύγετε κάθε περιττή μετακίνηση κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων.
  • Μην διασχίζετε για κανένα λόγο δρόμους που έχουν πλημμυρίσει, πεζοί ή με όχημα, εάν βρεθείτε στη θέση αυτή. Για κανένα λόγο.
  • Στο σπίτι ασφαλίστε αντικείμενα, που μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο ή τη ραγδαία βροχόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς. Ασφαλίστε τις πόρτες, τα παράθυρα και τις τέντες.
  • Μην κρατάτε ηλεκτρικές συσκευές ή το τηλέφωνο διότι ο κεραυνός μπορεί να περάσει μέσα από τα καλώδια. Αποσυνδέστε τις συσκευές τηλεόρασης από την κεραία και την παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος. Αποφύγετε να αγγίξετε τις σωληνώσεις των υδραυλικών (κουζίνα, μπάνιο) καθώς συνιστούν καλούς αγωγούς του ηλεκτρισμού.
  • Αν βρίσκεστε στο αυτοκίνητο ακινητοποιήστε το στην άκρη του δρόμου και μακριά από δέντρα που ενδέχεται να πέσουν πάνω του. Μείνετε μέσα και ανάψτε τα προειδοποιητικά φώτα στάσης (φώτα έκτακτης ανάγκης) μέχρι να κοπάσει η καταιγίδα. Κλείστε τα τζάμια και μην ακουμπάτε σε μεταλλικά αντικείμενα. Αποφύγετε τους πλημμυρισμένους δρόμους.
  • Ελέγξτε τον τρόπο στερέωσης διαφημιστικών πινακίδων που τυχόν έχετε αναρτήσει.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button