ΥΓΕΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Δημιουργία Νοσοκομείου Παίδων στο “Αγία Βαρβάρα”, χωρίς καθυστέρηση

Οι ειδικοί διακηρύσσουν σε όλους τους τόνους ότι διανύουμε μία περίοδο υγειονομικά κρίσιμη και επισφαλή. Η συνεχιζόμενη παρουσία του Covid-19 στο προσκήνιο σε συνδυασμό με την έξαρση της εποχικής γρίπης και των αναπνευστικών ιώσεων, έχουν διαμορφώσει μία τεταμένη υγειονομική συνθήκη και έχουν αυξήσει τις προσελεύσεις στα νοσοκομεία, τις νοσηλείες, αλλά και τις ανάγκες για απλές κλίνες Παίδων, όπως και ΜΕΘ Παίδων (βλέπε Ελλείψεις στις ΜΕΘ Παίδων στην Περιφέρεια – Και στο “Αττικόν” μεταφέρονται παιδιά που χρειάζονται εντατική).

Όμως το πρόβλημα της νοσηλείας των παιδιών έρχεται στο προσκήνιο και σε άλλες περιόδους και η σχετική ειδησεογραφία έχει χτυπήσει πολλές φορές το καμπανάκι του κινδύνου (βλέπε Νοσοκομείο Παίδων “Αγία Σοφία”: Αναστολή τακτικών χειρουργείων!).

Το τεράστιο αυτό πρόβλημα πρέπει να φύγει από την απλή διατύπωση διαπιστώσεων, χρειάζεται συγκεκριμένες απαντήσεις. Μία από αυτές είναι η δημιουργία Νοσοκομείου Παίδων στο χώρο του ιστορικού Νοσοκομείου Αγία Βαρβάρα, πρώην Λοιμωδών.

1.000.000 κόσμος στη Δυτική Αθήνα – Δυτική Αττική έχει ανάγκη από ποιοτική νοσοκομειακή υποδομή για τα παιδιά. Η ταλαιπωρία των ίδιων των παιδιών και των οικογενειών τους, αλλά και η οικονομική συνέπεια που προκύπτει από τη νοσηλεία σε μακρινές μονάδες πρέπει να λάβει τέλος. Παράλληλα, η ανάπτυξη αυτού του νοσοκομείου θα δώσει ανάσα στα υπάρχοντα παιδιατρικά νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου.

Τα κρίσιμα υγειονομικά δεδομένα επιβάλλουν τη δημιουργία Νοσοκομείου Παίδων και ΜΕΘ Παίδων στη Δυτική Αθήνα. Είναι αδιανόητο το Νοσοκομείο αυτό να υπολειτουργεί όταν τα γειτονικά, όπως το “Αττικόν” και το Γενικό Κρατικό Νίκαιας, βρίσκονται σε κατάσταση ασφυξίας.

Χαϊδάρι Σήμερα

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ:

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button