ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Ο Μπάμπης Καραθάνος φέρνει στο προσκήνιο το Παιδιατρικό Νοσοκομείο Δυτικής Αθήνας, στο “Αγία Βαρβάρα”

Ο Μπάμπης Καραθάνος, σύμβουλος του υπουργού Υγείας για τον τομέα φαρμάκου, “έβγαλε” μια σημαντική είδηση σε συνέντευξή του στο Newsbomb.gr και την Αμαλία Κάτζου: Στο Υπ. Υγείας συζητιέται η δημουργία Παιδιατρικού Νοσοκομείου στο Αγία Βαρβάρα και ο υπουργός Θανάσης Πλεύρης, όπως και η υφυπουργός Μίνα Γκάγκα, έχουν θετική άποψη.

Ο Μπάμπης Καραθάνος έχει ασκήσει επί μία πενταετία διοίκηση στο “Αγία Βαρβάρα” και είναι γέννημα θρέμμα Περιστεριώτης, φαρμακοποιός με κατάστημα στο Περιστέρι και υποψήφιος βουλευτής Δυτικής Αθήνας με τη Νέα Δημοκρατία. Γνωρίζει λοιπόν καλά το θέμα, αλλά και το πρόβλημα της περιοχής από “πρώτο χέρι”. Δήλωσε ότι αποτελεί προσωπικό του όνειρο αυτό το μεγάλο εγχείρημα στο “Αγία Βαρβάρα”, το οποίο είναι σε ιδανικό σημείο και έχει το μέγεθος που απαιτείται για να εξυπηρετήσει 2 εκ. πολίτες.

Πιο συγκεκριμένα, είπε ότι για τους γονείς της Δυτικής Αθήνας, αλλά και της Δυτικής Αττικής, είναι δύσκολο να φτάνουν σε κάθε ανάγκη στο κέντρο της Αθήνας, στο Παίδων. Άρα η ανάπτυξη Παιδιατρικού Νοσοκομείου στο “Αγία Βαρβάρα” προβάλλει ώς επιτακτική ανάγκη. Λόγω της covid 19 και της στροφής όλης της προσπάθειας του Υπουργείου σε αυτήν, το θέμα έμεινε πίσω κατά την προηγούμενη διετία, αλλά με το τέλος της πανδημίας έρχεται πάλι στο προσκήνιο. Εκτίμησε μάλιστα ότι το κράτος δεν θα χρειαστεί να δαπανήσει χρήματα, καθώς στο συγκεκριμένο Νοσοκομείο έχουν εμπλακεί με σημαντικές δωρεές εφοπλιστές. “Εγώ έχω δεσμευθεί ότι θα το επιδιώξω με όλες μου τις δυνάμεις. Είναι ένα προσωπικό μου όνειρο όπως και χιλιάδων άλλων συμπολιτών μας της Δυτικής Αθήνας”, τόνισε.

Δείτε τι είπε για το Παιδιατρικό Νοσκομείο Δυτικής Αθήνας από το 13′:

Το πρώτο μέρος της συζήτησης κάλυψε το θέμα του θεσμού του προσωπικού γιατρού. Ο κ. Καραθάνος σημείωσε ότι ο προσωπικός γιατρός είναι κεντρική επιλογή της κυβέρνησης γιατί θα απελευθερώσει το δευτεροβάθμιο σύστημα από την πίεση που υπάρχει στην εφημερία. Μαζί με την καινούργια χαρτογράφηση των Κέντρων Υγείας, ο μισός πληθυσμός που πηγαίνει στα μεγάλα νοσοκομεία θα εξυπηρετείται από τον προσωπικό γιατρό».

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button