ΕΙΔΗΣΕΙΣΔΗΜΟΤΙΚΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Δάσος: Βυθυζόμενο σύστημα ελέγχου του παράνομου παρκαρίσματος στον πεζόδρομο

Νέο σύστημα ελέγχου της κυκλοφορίας θα τοποθετηθεί στον πεζόδρομο της Ηρώων Πολυτεχνείου, με στόχο να αντιμετωπιστεί το παράνομο παρκάρισμα που ταλαιπωρεί τους δημότες και τους επαγγλεματίες, με αποτέλεσμα μόνο πεζόδρομο να μην θυμίζει. Δεν είναι η πρώτη φορά που επιδιώκει τον ίδιο στόχο ο Δήμος, αλλά τώρα ελπίζεται ότι θα αποτελέσει κάτι πιο μόνιμο και ανθεκτικό, χάρη σε σύστημα ιταλικής προέλευσης.

Πάντως το ίδιο πρόβλημα υπάρχει και στη βόρεια πλευρά του πεζόδρομου, στο τμήμα της οδού Αφροδίτης από Γ. Παπανδρέου μέχρι Αγ. Παρασκευής. Και κάτι ακόμη: Η σειρά των κάδων στην οδό Σουκατζίδη, στη συμβολή με τον πεζόδρομο, καταργεί εντελώς τη δυνατότητα βάδισης πεζού, που θέλει να φτάσει στον πεζόδρομο. Πρέπει να μελετηθεί η ρυμοτόμηση – κατασκευή πεζοδρομίου στο κεντρικό αυτό σημείο. Επίσης απορούμε που δεν κατασκευάζεται ένα σύστημα υπόγειων κάδων (υπάρχει χώρος), ώστε να δοθεί λύση και στην προσβασιμότητα και στην διαχείριση των απορριμμάτων.

Γενικά χρειάζεται μια ευρύτερη μελέτη για μονοδρομήσεις (πχ Σουκατζίδη, Σατωβριάνδου, τμήμα της Γ. Παπανδρέου) και αύξηση του πλάτους των πεζοδρομίων στο κεντρικό -τουλάχιστον- Δάσος. Τα ίδια, φυσικά, ισχύουν κια για τις υπόλοιπες συνοικίες της πόλης μας.

Με την ευκαιρία: Πότε θα γίνει συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για τον πεζόδρομο της οδού Αρεοπόλεως;

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Δήμου για το νέο σύστημα:

Τοποθέτηση βυθιζόμενου συστήματος διαχείρισης της εισόδου των οχημάτων στον πεζόδρομο της  Ηρώων ΠολυτεχνείουΚλειστή η είσοδος του πεζόδρομου την Πέμπτη και την Παρασκευή λόγω εργασιών

Την Πέμπτη 9 Ιουλίου ξεκινούν στην είσοδο από Ν. Σουκαντζίδη του πεζόδρομου της Ηρώων Πολυτεχνείου οι εργασίες για την τοποθέτηση βυθιζόμενου συστήματος διαχείρισης της  εισόδου και εξόδου των οχημάτων. Με τον τρόπο αυτό θα αντιμετωπιστεί οριστικά το πρόβλημα της εισόδου  οχημάτων στον πεζόδρομο χωρίς άδεια.

Ειδοποιούνται όλοι οι κάτοικοι και οι χρήστες  επαγγελματικών οχημάτων τροφοδοσίας ότι από το πρωί της Πέμπτης 9 Ιουλίου και μέχρι το πρωί του Σαββάτου 11 Ιουλίου  η είσοδος και η έξοδος από τον πεζόδρομο της Ηρώων Πολυτεχνείου θα είναι αποκλεισμένη λόγω των εργασιών που θα εκτελούνται. Παρακαλούνται λοιπόν οι κάτοικοι να απομακρύνουν κάθε όχημα από τον πεζόδρομο μέχρι την Τετάρτη το βράδυ για να μην εγκλωβιστούν μέχρι τη ολοκλήρωση των εργασιών.  Τυχόν τροφοδοσία των καταστημάτων για το διήμερο Πέμπτη – Παρασκευή πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι την Τετάρτη το βράδυ.

Οι κάτοικοι που χρειάζεται να εισέρχονται στον πεζόδρομο για στάθμευση των οχημάτων τους και τα καταστήματα που τροφοδοτούνται με επαγγελματικά οχήματα θα εφοδιαστούν άμεσα τις προσεχείς μέρες με μηχανισμούς που ανοίγουν το βυθιζόμενο σύστημα διαχείρισης της  εισόδου και εξόδου των οχημάτων.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button