ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΕΙΔΗΣΕΙΣΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Πρόταση για μονοδρομήσεις στον “λαβύρινθο” του Δάσους

Η συμπολίτισσα κ. Σίσυ Τσιτσιμπίκου με επιστολή της στον Δήμο και την Τροχαία προτείνει την μονοδρόμηση οδών του δυτικού Δάσους. Εδώ η κίνηση με τις τωρινές ρυθμίσεις συνεπάγεται αυξημένο κίνδυνο ατυχήματος, όπως λέει.

Η επιστολή: 

Σας γράφω για να σας εκθέσω ένα σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε οι κάτοικοι του Δάσους, στην περιοχή πίσω από το Νοσοκομείο του Δαφνιού. Συγκεκριμένα (όπως φαίνεται και στο σχεδιάγραμμα που επισυνάπτω), υπάρχει μεγάλος κίνδυνος τροχαίων ατυχημάτων. Συγκεκριμένα για τα αυτοκίνητα που εισέρχονται από τη Λεωφόρο Αθηνών στην οδό Αρεοπόλεως (ιδιωτικά σχολεία) κι ανεβαίνουν προς τις οδούς Καλαβρύτων, Ύδρας, Σύρου, Αθ. Διάκου και αντίθετα.

Στις διαδρομές αυτές υπάρχουν πέντε επικίνδυνα σημεία με κάκιστη/μηδενική ορατότητα, πολύ στενούς δρόμους και παρκαρισμένα αυτοκίνητα.

Πρόταση για μονοδρομήσεις στον "λαβύρινθο" του Δάσους 2

Κυκλοφοριακό κομφούζιο

(1) Αρεοπόλεως και Κυπρίων Αγωνιστών: Μέχρι εδώ, η Αρεοπόλεως είναι μονόδρομος για όσους έρχονται από τη Λεωφόρο Αθηνών… και κάπως σώζεται η κατάσταση!!! Δυστυχώς όμως η ορατότητα δυσχεραίνεται στη γωνία αυτή (η Αρεοπόλεως έχει STOP) λόγω των σχολικών λεωφορείων. Δημιουργείται κυκλοφοριακό κομφούζιο λόγω των Ι.Χ. των γονέων που επισκέπτονται την περιοχή μας για να παρακολουθήσουν εκδηλώσεις των ιδιωτικών σχολείων.

(2) και (5) Αμέσως μετά η Αρεοπόλεως γίνεται διπλής κατεύθυνσης (γιατί;;;!!!), αν κι εξακολουθεί να είναι στενή και επικίνδυνη. Ιδίως στο σημείο μεταξύ οδού Αθηνάς και Σαλαμίνος, όπου και κάνει μια στροφή χωρίς ορατότητα.

Το ίδιο συμβαίνει και στην ανηφόρα της Αρεοπόλεως λίγο πριν τη συμβολή της με την Αθ. Διάκου: Διπλής κατεύθυνσης, στροφή χωρίς ορατότητα, παρκαρισμένα αυτοκίνητα.

Επικίνδυνο σημείο

(3) Το επόμενο επικίνδυνο σημείο είναι το σταυροδρόμι Αρεοπόλεως και Σύρου, ιδίως για όσους στρίβουν αριστερά στη Σύρου προς την Ύδρας.  Από Καλαβρύτων μέχρι και Ύδρας, η οδός Σύρου είναι κι αυτή διπλής κατεύθυνσης (!!!), το ίδιο εξακολουθεί κι η Αρεοπόλεως.

Ο οδηγός που βγαίνει από τη Σύρου προς Καλαβρύτων ή Αρεοπόλεως έχει STOP, αλλά είναι αδύνατον να τσεκάρει οπτικά την Αρεοπόλεως (η οποία έχει προτεραιότητα) στα δεξιά του, λόγω έλλειψης ορατότητας και χώρου.

Αντιθέτως, ο οδηγός που έρχεται από την Αρεοπόλεως και στρίβει αριστερά στη Σύρου, έρχεται με όλη του την ταχύτητα και στρίβει με φόρα, γιατί έχει προτεραιότητα.

‘Εχουμε, δηλαδή, μια γωνία με δύο πολύ στενούς δρόμους, διπλής κατεύθυνσης και με παρκαρισμένα αυτοκίνητα.  Δεν χρειάζεται πολλή φαντασία για να καταλάβει κανείς ότι είναι αδύνατον να στρίψουν ταυτόχρονα δύο αυτοκίνητα χωρίς να τρακάρουν, είτε μεταξύ τους, είτε με τα παρκαρισμένα.

(4) ΄Άλλη μια επικίνδυνη διασταύρωση: Σύρου, Ύδρας και Αρεοπόλεως. Ευτυχώς υπάρχει ένας καθρέφτης στη Σύρου λίγο πριν τη γωνία με την Ύδρας.

Κι εδώ όμως αντιμετωπίζουμε τα ίδια προβλήματα: αναπτύσσουν ταχύτητα όσοι ανεβαίνουν/ κατεβαίνουν την Αρεοπόλεως (έχουν προτεραιότητα), ο οδηγός που βγαίνει από την ‘Ύδρας έχει STOP με πολύ κακή/μηδενική ορατότητα και στα αριστερά αλλά και στα δεξιά του, γιατί και η Αρεοπόλεως αλλά και η Σύρου κάνουν καμπή/ στροφή σ’ αυτό το σταυροδρόμι.

Πρόκειται για ένα «πλέγμα» στενών δρόμων, διπλής κατεύθυνσης, στους οποίους κινούνται βιαστικοί κι απρόσεχτοι οδηγοί που τρέχουν με υπερβολική ταχύτητα, αλλά και πεζοί που βαδίζουν στο οδόστρωμα λόγω πολύ στενών/ ανεπαρκών πεζοδρομίων.

Όπως καταλαβαίνετε κι εσείς, επείγει η μονοδρόμηση αυτών των οδών, για να δοθεί μια λύση σε μια επικίνδυνη κατάσταση που χρονίζει.

25/1-/2017, Σ. Τσιτσιμπίκου

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button