ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χυμένα πετρέλαια σε δρόμο στο κεντρικό Χαϊδάρι, κίνδυνος θάνατος για μηχανάκια

“Αγώνα δρόμου” έκαναν το βράδυ της 12/1 η Πολιτική Προστασία και η Υπηρεσία Περιβάλλοντος του Δήμου για να αντιμετωπίσουν νέα διαρροή πετρελαίου στο οδόστρωμα, που βάζει σε κίνδυνο την ασφάλεια οδηγών και επιβατών οχημάτων.

Το περιστατικό συνέβη περί τις 6 μμ στην οδό Θερμοπυλών, με πηγή της διαρροής βυτίο διανομής καυσίμων. Κατά τη διαδικασία παράδοσης σε σπίτι διέφυγε το ολισθηρό υγρό, ωστόσο ο απρόσεκτος επαγγελματίας αποχώρησε χωρίς να λάβει κανένα μέτρο.

Το πετρέλαιο στο δρόμο είναι επικίνδυνο για τα αυτοκίνητα, αλλά πολύ περισσότερο για τα δίκυκλα. Ειδικά το βράδυ που δεν φαίνεται μπορεί πολύ εύκολα να γίνει η αιτία ατυχημάτων.

Για το λόγο αυτό έσπευσαν οι υπηρεσίες του Δήμου να ρίξουν πριονίδι στο οδόστρωμα.

Όπως είπε στην εφημερίδα μας στέλεχος της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, το φαινόμενο της διαρροής από παράδοση πετρελαίου είναι πολύ συχνό, ακόμη και 30 φορές το χρόνο. Τόσες φορές πρέπει να κινητοποιηθούν και οι υπηρεσίες, αφού οι υπεύθυνοι για το πρόβλημα προτιμούν να φύγουν για να συνεχίσουν τη δουλειά τους.

Όπως μάθαμε, η Πολιτική Προστασία είναι αποφασισμένη να κινήσει τη διαδικασία επιβολής των προστίμων που προβλέπει για την περίπτωση αυτή ο Κανονισμός Καθαριότητας του Δήμου και ξεκινούν από τα 300 ευρώ. Δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο να βρεθεί η εταιρεία του βυτίου, αφού φαίνεται έξω από ποιο σπίτι έγινε η διαρροή.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button