ΙΣΤΟΡΙΑ

Χρήστος Νικολόπουλος: Η “γκάφα” με το μπουζούκι του Ζαμπέτα και ο πονηρός μάστορας στο Αιγάλεω

Tα ωραιότερα τραγούδια του Γιώργου Ζαμπέτα παρουσίασε η μουσική εκπομπή «Νύχτα Στάσου». Ο Χρήστος Νικολόπουλος θυμήθηκε ιστορίες από τη συνεργασία του με τον Γιώργο Ζαμπέτα και περιέγραψε μία «γκάφα» που είχε κάνει με το μπουζούκι του μεγάλου μουσικού.

«Είμαστε με τον Γιώργο Ζαμπέτα, παίζουμε πολλά χρόνια. Μεταξύ των άλλων μπουζουκιών, είχε και ένα μπουζούκι, τη “λίμνη”. Ένα εξωτικό δέντρο, μια γέφυρα και ένα ποταμάκι. Αυτό το μπουζούκι το είχε κάνει ο Ζοζέφ, ένας ξακουστός μάστορας. Η γυναίκα του Ζοζέφ είχε κάνει αυτή τη φιγούρα που μπαίνει πάνω στο μπουζούκι και ο Ζοζέφ έκανε την κατασκευή με την υπόσχεση ότι δεν θα κάνει άλλη τέτοια φιγούρα πουθενά, μόνο στον Ζαμπέτα», ανέφερε ο δημοφιλής συνθέτης.

«Μου άρεσε, όμως, το μπουζούκι αυτό και του έλεγα “Γιώργο, πες του να μου κάνει και εμένα” και μου έλεγε “Δεν γίνεται πιτσιρίκο, αυτό είναι αποκλειστικό δικό μου. Δεν γίνεται με τίποτα”. Περνούσε ο καιρός και του έλεγα ξανά. Και πες πες λέει “εντάξει ρε μάγκα, θα πω στον Ζοζέφ να στο κάνει”. Κάποια στιγμή υπήρχε μεγάλος ανταγωνισμός στους μαστόρους, τι κάνει ο Ζοζέφ και δεν το κάνουν αυτοί…», συνέχισε.

Χρήστος Νικολόπουλος: Η "γκάφα" με το μπουζούκι του Ζαμπέτα και ο πονηρός μάστορας στο Αιγάλεω 3

«Με ψήνει ένας φίλος μπουζουκτσής –από το γεγονός αυτό δεν μιλούσαμε 20 χρόνια– και το πάμε σε έναν μάστορα στο Αιγάλεω να δουν τα καμάρια που έχει κάτω από το καπάκι, τι διαστάσεις έχουν. Και από τη φούρια μου το άφησα και θα το έφερνε την άλλη μέρα. Μου το φέρνει, αλλά σε ένα μήνα άρχισα και βλέπω το μπουζούκι στον έναν και στον άλλον. Ξεσήκωσαν τη φιγούρα και τη μοίρασαν σε όλη την Ελλάδα. Τι να του έλεγα του Ζαμπέτα; Του είπα την αλήθεια και μου είπε “Μην είσαι τόσο καλός. Δεν είναι καλοί οι άνθρωποι. Μην μοιράζεσαι την καλοσύνη σου”. Μου το συγχώρησε. Ήταν ένα γεγονός που με σημάδεψε στη ζωή μου αλλιώς θα ήταν δύο μοναδικά μπουζο

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button