ΔΗΜΟΤΙΚΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Χρειάζεται δημοτικό πάρκινγκ το Χαϊδάρι; Ας συζητήσουμε μια φορά με ψυχραιμία

Η κ. Λαμπρινή Πουλίτσα προβληματίστηκε και αυτή από όσα συνέβησαν χτες Κυριακή 11/2 στην Πλατεία Ηρώων. Ως γνωστόν, η εικόνα της Πλατείας σαν ανοιχτού χώρου στάθμευσης προκάλεσε μία διαδικτυακή καταιγίδα. Η συμπολίτισσα προσπαθεί να δει το πρόβλημα με ψύχραιμη ματιά και καταλήγει στην πρόταση να εξεταστεί η περίπτωση κατασκευής δημοτικού πάρκινγκ στο Χαϊδάρι.

Γράφει μεταξύ άλλων:

Η δική μου απάντηση είναι και πάλι μία! Υπάρχει ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΕΛΛΕΙΨΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ! Μήπως επιβάλλεται να αρχίσουν οι αρμόδιοι να ψάχνουν σιγά σιγά χώρο και πρόγραμμα χρηματοδότησης για δημοτικό πάρκινγκ στο Χαϊδάρι;

……………………………………….

Ας το δούμε λοιπόν

Σε πολλές πόλεις λειτουργούν πάρκινγκ, δημοτικά ή/και ιδιωτικά, ανοιχτά ή κλειστά. Κάποιες ώρες / κάποιες μέρες φαίνεται απαραίτητο και στο κέντρο του Χαϊδαρίου. Πχ Κυριακές μεσημέρια, Σάββατο με τις λαϊκές, σε ώρες εξόδου κτλ.

Το πού μπορεί να γίνει, με πόσες θέσεις στάθμευσης, το πόσο θα κοστίσει, πώς θα χρηματοδοτηθεί, αν είναι βιώσιμο και με πιο αντίτιμο, ποιος φορέας θα το υλοποιήσει, είναι ζητήματα που πρέπει να εξεταστούν από τον Δήμο.

Υπάρχουν παραδείγματα δημοτικών πάρκινγκ με χαμηλό κόστος (πχ Δημοτικό Πάρκινγκ Ιωαννίνων). Άλλοι Δήμοι έχουν αναπτύξει σύστημα χρέωσης σε θέσεις στάθμευσης στους δρόμους με χαμηλό αντίτιμο και περιορισμένο χρόνο παραμονής (πχ Πάτρα), με παράλληλο έλεγχο από τη Δημοτική Αστυνομία.

Στο Χαϊδάρι… απλά γίνεται χαμός στην Καραϊσκάκη και πέριξ αυτής, στο κέντρο του Δάσους, στη Φαβιέρου, αλλά και στο πεζοδρόμιο της Λεωφόρου Αθηνών.

Ας εξετάσουμε κάτι ανάλογο και στο Χαϊδάρι. Ενδεχομένως να είναι εφικτό και βιώσιμο, ίσως και όχι. Αλλά να το δούμε.

Είμαστε ανοιχτοί στις γνώμες σας.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button