ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Σάλος για την Πλατεία Ηρώων

Κατακλείστηκε το διαδίκτυο με φωτογραφίες και διαμαρτυρίες πολιτών για την “κατάληψη” της Πλατείας Ηρώων από αυτοκίνητα και μηχανές.

Νωρίς το μεσημέρι στην Πλατεία παρατάχτηκαν μηχανές από εκδήλωση συλλόγου “μηχανόβιων”, αλλά και πολλά αυτοκίνητα.

Αμέσως πολίτες ανέβασαν φωτογραφίες γεμάτες οργή, ενώ κάτοικοι κάλεσαν την Τροχαία. Στον χώρο πήγαν ο δήμαρχος Μιχάλης Σελέκος και ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας και Καθαριότητας, Κώστας Σταθάς, ο οποίος επίσης κάλεσε την Τροχαία.

Τελικά εμφανίστηκε η Αστυνομία και κατόπιν σύστασής της αποχώρησαν όλοι (την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές βρίσκεται στον χώρο ένα ΙΧ, του οποίου ο ιδιοκτήτης δεν βρέθηκε). Επίσης η Τροχαία έκοψε πάρα πολλές κλήσεις σε όσους είχαν παρκάρει στα πεζοδρόμια.

Σάλος για την Πλατεία Ηρώων 3

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, οι διοργανωτές της εκδήλωσης ισχυρίστηκαν ότι “είχαν άδεια από το αρχηγείο”, χωρίς περεταίρω εξηγήσεις και χωρίς φυσικά να μπορεί να ισχύει κάτι τέτοιο, αφού άδεια μπορεί να δώσει μόνο ο Δήμος.

“Η κατάσταση ήταν, άθλια”, μας είπε ο δήμαρχος, ο οποίος επισήμανε ότι δυστυχώς αφαιρέθηκε το κάγκελο που είχε τοποθετηθεί στο παρελθόν για να μην μπορεί όχημα να ανεβεί στην Πλατεία Ηρώων. Σε ανακοίνωσή της η δημοτική αρχή επισημαίνει ότι το επόμενο διάστημα θα επανατοποθετηθούν μεταλλικές μπάρες ασφαλείας που θα εμποδίζουν την είσοδο οχημάτων στην πλατεία.

Ο πρώην δήμαρχος Βαγγέλης Ντηνιακός με ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα σχολίασε: Πόσες φορές ως δημοτική αρχή τσακωθήκαμε για την επιβολή του νόμου. Πόσες φορές ήμασταν οι “κακοί” της υπόθεσης, αντί να χαμογελάμε υποκριτικά, ώστε να υπάρχει σε ένα βαθμό ευταξία στην πόλη; Η πολιτική για να φέρει αποτέλεσμα πολλές φορές απαιτεί ρήξεις και όχι υποκριτικές «χαιρετούρες».

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button