ΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Χαϊδάρι: “Ο κλέφτης των συνεργείων” και 4 ακόμη εξιχνιάσεις ποινικών υποθέσεων

Αν και για κάποιες εγκληματικές πράξεις περνά αρκετό διάστημα από τότε που διαπράχτηκαν, ακόμη και τρία χρόνια, οι έρευνες των ανδρών του τοπικού Τμήματος Ασφάλειας φέρνουν αποτέλεσμα. Έτσι το τελευταίο διάστημα εξιχνιάστηκαν πέντε υποθέσεις που είχαν να κάνουν με αφαίρεση χρημάτων και άλλων περιουσιακών στοιχείων. Στις πολυήμερες έρευνες σημαντική ήταν και η συνεργασία του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησιών.

 Δεν μπήκαν στο συρτάρι…

Πιο συγκεκριμένα:

Τα πορτοφόλια του προσωπικού των συνεργείων άδειαζε ένας 55χρονος άεργος. Γυρνούσε πάντα πεζός και ρωτούσε σχετικά με το κόστος επισκευής του δήθεν τρακαρισμένου αυτοκινήτου του. Μάλιστα επέλεγε πάντα να επισκέπτεται συνεργεία που δεν διέθεταν κάμερες καταγραφής κλειστού κυκλώματος. Με τη μέθοδο της απασχόλησης αφαιρούσε από τις κρεμασμένες φόρμες εργασίας τα πορτοφόλια των τεχνικών. Από την προανάκριση που διενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Χαϊδαρίου εξιχνιάστηκαν δύο περιπτώσεις σε συνεργεία της Νέας Ιωνίας και του Χαϊδαρίου. Όμως, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ανδρών του Τμήματος Ασφάλειας Χαϊδαρίουοι κλοπές που διέπραξε ο ίδιος δράστης πιθανόν να είναι περισσότερες, με το σκεπτικό πως αρκετά θύματα δεν καταφεύγουν στην Αστυνομία για να καταγγείλουν κλοπές μικρών  χρηματικών  ποσών.   

Ταυτοποιήθηκε ο δράστης της κλοπής αυτοκινήτου στο Χαϊδάρι, που σημειώθηκε τον περασμένο Μάρτιο και βρέθηκε μετά από λίγες ημέρες. Πρόκειται για έναν 35χρονο ημεδαπό, κάτοικο γειτονικής πόλης, που εντοπίστηκε από τα δακτυλικά του αποτυπώματα. Σκοπό του είχε να αποσυναρμολογήσει το όχημα και να το πουλήσει για ανταλλακτικά. Δεν πρόλαβε όμως να το κάνει. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία, ενώ ερευνάται η συμμετοχή του σε παρόμοιες πράξεις.

Εντοπίστηκαν δύο ανήλικοι «επαγγελματίες» διαρρήκτες ηλικίας 14 και 16 ετών, κάτοικοι γειτονικής πόλης. Οι συγκεκριμένοι, κατά τις νυχτερινές ώρες, εισέβαλλαν σε σπίτια και καταστήματα, με σκοπό να κλέψουν χρήματα. Οι περιπτώσεις της δράσης τους είναι αρκετές και έχουν σημειωθεί σε διαφορές περιοχές του Λεκανοπεδίου. Τον Νοέμβριο του 2019 «άνοιξαν» μια καφετέρια στο Χαϊδάρι, από την οποία αφαίρεσαν χρήματα που βρήκαν στην ταμειακή μηχανή. 

– “Αδυναμία” σε αποθήκες είχε 40χρονος σεσημασμένος αλλοδαπός, που ταυτοποιήθηκε από τα αποτυπώματά του. Ο συγκεκριμένος κατά τον Οκτώβριο του 2019 έμπαινε “σαν νοικοκύρης” από την είσοδο πολυκατοικίας στο Χαϊδάρι και αφαιρούσε από τις αποθήκες των ενοίκων της κειμήλια, δώρα, αντίκες, ποδήλατα, ανταλλακτικά  και ό,τι άλλο θεωρούσε εμπορεύσιμο. Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί έξι περιπτώσεις κλοπών από το ίδιο κτήριο.  

– Υπόθεση αυτοκινήτου που “έκανε φτερά” το Χαϊδάρι το 2017, εξιχνιάστηκε. Δράστης ήταν ένας ανήλικος -εκείνη την εποχή-, που το έκλεψε για να κάνει μια βόλτα. Όταν συνελήφθη πρόσφατα από άλλη υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας για νέο αδίκημα, ταυτοποιήθηκε από τα αποτυπώματά του. Έτσι στον φάκελο της δικογραφίας περιλαμβάνεται και η συγκεκριμένη κλοπή. Ο δράστης οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα. 

Κάθε αδίκημα μένει ανοιχτό μέχρι την παραγραφή

«Οι υποθέσεις για την Ελληνική Αστυνομία δεν τελειώνουν, αν δεν παραγραφεί το αδίκημα», ανέφερε στο «Χαϊδάρι Σήμερα» τοπική αστυνομική πηγή. Οι έρευνες μπορεί να μην γίνονται με τον ίδιο εντατικό ρυθμό όπως στην αρχή, όμως με τη βοήθεια φωτογραφιών, λειτουργικών αποτυπωμάτων και άλλων σύγχρονων μέσων γίνονται προσπάθειες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών».

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button