ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΔΗΜΟΤΙΚΑΕΙΔΗΣΕΙΣΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Χαϊδάρι: Με δύο ήδη “παγωμένα” μεγάλα έργα, πάμε και για το τρίτο;

 

Ένα από τα σημαντικά έργα που εκκρεμούν στο Χαϊδάρι είναι αυτό της αποχέτευσης της συνοικίας της Αφαίας στον Σκαραμαγκά. Εδώ και μια εξαετία ο Δήμος Χαϊδαρίου προωθεί την κατασκευή του, ωστόσο πίσω από την προσπάθεια αυτή ελλοχεύει μια πιθανή εμπλοκή, λόγω της λύσης που προκρίθηκε.

Το θέμα ανακινήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 25ης Ιουλίου 2018, μετά από ερώτηση που έκανε ο Βαγγέλης Ντηνιακός. “Σε ποιο στάδιο βρίσκεται το αποχετευτικό της Αφαίας;”, ρώτησε συγκεκριμένα, με τον δήμαρχο Μιχάλη Σελέκο να απαντά πως έχει υπάρχει μελέτη, η οποία έχει κατατεθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής και περιμένουν την έγκριση για να προχωρήσουν.

Η μελέτη στην οποία αναφέρθηκε ο Μ. Σελέκος εκπονήθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου επί θητείας Μαραβέλια και προβλέπει την μεταφορά των λυμάτων στο Δαφνί με αντλιοστάσιο και από εκεί στο κεντρικό αποχετευτικό σύστημα της πόλης. Το πρόβλημα είναι ότι επιλέχθηκε η διαδρομή κατά μήκος της ρεματιάς του Άλσους Δαφνίου, δίπλα στην Εθνική Οδό, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη το ρέμα που κυλάει εκεί (είναι αυτό που υποσκάπτει την Ε.Ο.), αλλά και η ισχυρή πιθανότητα στην όδευση αυτή να συναντήσει την Αρχαία Ιερά Οδό!

Με αυτά τα ενδεχόμενα, υπάρχει η πιθανότητα, στην περίπτωση που ξεκινήσει το έργο (προϋπολογισμού 4.900.00 ευρώ), να καθυστερήσει πολύ, με συνακόλουθη αύξηση του κόστους, αλλά και πιθανή ματαίωση!

Το πρόβλημα έχει επισημάνει σε παλαιότερο άρθρο του ο Κίμωνας Φουντούλης, ο οποίος υποστηρίζει ότι οι διοικήσεις του Δήμου όφειλαν και οφείλουν να ψάξουν εναλλακτική διαδρομή στην απέναντι πλευρά της Εθνικής Οδού. 

Σημειώνουμε ότι με δύο ήδη μεγάλα έργα στον “πάγο” (πεζογέφυρα στο Παλατάκι και αντιπλημμυρικό της Λ. Αθηνών) το Χαϊδάρι δεν έχει την πολυτέλεια για μια τρίτη περιπέτεια. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

SOS. Αγωγός αποχέτευσης πάνω στην αρχαία Ιερά Οδό!

Αγωγός αποχέτευσης πάνω στην αρχαία Ιερά Οδό! Τεράστιο ρίσκο για το τοπίο και την ανάπτυξη της πόλης

 

 

 

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button