ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Χαϊδάρι: Η Μήδεια “κατάπιε” δεκάδες πεύκα – Σταθήκαμε τυχεροί

Ήταν αναπόφευκτο ότι θα συμβούν ζημιές στα δέντρα της πόλης μας με τόσο χιόνι, τουλάχιστον όμως δεν είχαμε πτώσεις σε καλώδια και διακοπές ρεύματος, όπως έγινε με δραματικά αποτελέσματα στην Ανατολική Αττική. Επίσης σταθήκαμε τυχεροί και δεν συνέβησαν τραυματισμοί και ζημιές. “Πέρασα δίπλα από ένα πεύκο, έκανα μερικά βήματα και άκουσα πίσω μου ένα δυνατό κρακ. Γύρισα και είδα το πεύκο να πέφτει”, έγραψε χαρακτηριστικά τρομαγμένη μια συμπολίτισσα.

Μεγάλα πεύκα έσπασαν κυρίως σε κήπους και αυλές, αλλά και σε πλατείες και δρόμους. Όλη μέρα σήμερα φτάνουν σχετικά μηνύματα στην εφημερίδα μας, ενώ κάποιοι εκφράζουν το φόβο τους για άλλα που έχουν πάρει μεγάλη κλίση. Όσα έγιναν όμως στην Ανατολική Αττική, αλλά και σε μικρότερο βαθμό στην περιοχή μας, επιβάλλουν επιμελέστερη ενασχόληση με τα επισφαλή πεύκα, γιατί οι δυσκολίες θα ξανάρθουν, όχι μόνο με τη μορφή του χιονιού, αλλά και του δυνατού ανέμου ή του ανεμόβροχου.

Πήραν κλίση

Περίπου δέκα δέντρα που πήραν επικίνδυνη κλίση, κόπηκαν μέχρι τώρα αναγκαστικά. Από αυτά τα 9 ήταν σε ιδιόκτητους χώρους και ένα του Δήμου, στην οδό Καραϊσκάκη 59. Παράλληλα σε περίπου 30 δέντρα, σε πλατείες και πεζοδρόμια, έσπασαν και έπεσαν τεράστια κλαδιά τους. Για την ασφάλεια των οδηγών και των πεζών συνεργεία της Υπηρεσίας Πρασίνου εδώ και τρεις μέρες τα μαζεύουν, ενώ κάνουν και τις ανάλογες ενέργειες για τον ευπρεπισμό τους.

Χαϊδάρι: Η Μήδεια "κατάπιε" δεκάδες πεύκα - Σταθήκαμε τυχεροί 3
Ελπίδος, Κουνέλια. Πανύψηλο, πήρε μεγαλύτερη κλίση λόγω του χιονιού. Οι περίοικοι φοβούνται πτώση.

Κινητοποίηση της Υπηρεσίας Πρασίνου

Τα δέντρα που υπέστησαν σπασίματα μεγάλων κλαδιών βρίσκονται στις οδούς Μπουμπουλίνας, Σωκράτους, Σατωβριάνδου, Καραϊσκάκη, Παπανδρέου, Σουκατζίδη, Κυπρίων Αγωνιστών και Αφροδίτης, Κωστή Παλαμά και Ουράνη, Ειρήνης, Αγίας Παρασκευής και Αφροδίτης, Επαύλεως, Χίου και Καρασισκάκη, Οδυσσέως, Αγίας Παρασκευής και Νισύρου, Ολυμπίας, πλατεία Καλαβρύτων. Σύμφωνα πάντα με υπαλλήλους της Υπηρεσίας Πρασίνου που μίλησαν στο «Χαϊδάρι Σήμερα», στις περισσότερες των περιπτώσεων ειδοποιήθηκαν από κατοίκους και τα συνεργεία έσπευσαν να κόψουν τα κλαδιά.

Ακόμα μας ανέφεραν πως από την κακοκαιρία των τελευταίων ημερών, ευτυχώς δεν σημειώθηκαν σοβαρές ζημιές σε φυτά χαμηλής βλάστησης.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button