ΕΙΔΗΣΕΙΣΔΗΜΟΤΙΚΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Βγήκε σήμερα η απόφαση για τους 9 εργαζόμενους του Δήμου και είχε νικητή

Το Πρωτοδικείο Αθηνών σήμερα Πέμπτη εξέδωσε απόφαση, μετά την προσφυγή του Δήμου σε βάρος της μονιμοποίησης των 9, σύμφωνα με την οποία οφείλει ο Δήμος να τους απασχολεί, μέχρι… νεοτέρας. Είναι η δεύτερη δικαστική απόφαση που δικαιώνει τους υπαλλήλους.

Στο Πρωτοδικείο Αθηνών εκδικάστηκε χτες Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου η αίτηση αναστολής που κατέθεσε η σημερινή δημοτική αρχή κατά προηγούμενης δικαστικής απόφασης που δικαιώνει εννέα εργαζομένους στην καθαριότητα. Να θυμίσουμε πως οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι κέρδισαν πρωτόδικα την μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου. Η συγκεκριμένη απόφαση είναι προσωρινά εκτελεστή.

Το θέμα συζητήθηκε χτες σε δικαστήριο της πρώην Σχολής Ευελπίδων. Ως μάρτυρες παρέστησαν ο τέως δήμαρχος Μιχάλης Σελέκος και οι εννιά εργαζόμενοι. Τον Δήμο εκπροσώπησε η δικηγόρος Κατερίνα Πετροπούλου, ενώ συνήγορος των εργαζομένων ήταν  ο Δημήτρης Περπατάρης. Κατατέθηκαν στην έδρα οι φάκελοι με τις θέσεις των δύο πλευρών.

Οι θέσεις των δύο πλευρών

Η κ. Πετροπούλου ανέφερε πως θέση της σημερινής διοίκησης του Δήμου είναι να μην προσληφθούν οι εργαζόμενοι, απόφαση που πήρε πρόσφατα και η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου.

Από την πλευρά του ο  κ. Περπατάρης επικαλέστηκε πως υπάρχει προηγούμενη δικαστική απόφαση που τους δικαιώνει, όπως και η σύμφωνη γνώμη του Δημοτικού Συμβουλίου, που πάρθηκε κατά πλειοψηφία. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να γίνει άμεσα υλοποιήσιμη η προηγούμενη δικαστική απόφαση.

Στους μάρτυρες που προσήλθαν να καταθέσουν δεν δόθηκε ο λόγος.

Το Πρωτοδικείο Αθηνών εξέδωσε απόφαση σήμερα το πρωί, σύμφωνα με την οποία οφείλει ο Δήμος να τους απασχολεί. Η διοίκηση του Δήμου έχει το δικαίωμα να προσφύγει εκ νέου κατά της απόφασης και μένει να δούμε αν θα ασκήσει και πάλι ένδικα μέσα κατά της μονιμοποίησης των 9.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button