ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑΥΓΕΙΑ

“Σύστημα υγείας covid” – Το επικίνδυνο παιχνίδι με τις ΜΕΘ

Με “επείγον” έγγραφο του διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Χρήστου Ροϊλού, με ημερομηνία 16 Φεβρουαρίου και προθεσμία μιας ημέρας (17/2/2021), ζητείται να παραχωρηθούν επιπλέον 15 κρεβάτια ΜΕΘ στον Covid, 10 στο «Αττικόν» και 5 στο «Θριάσιο». Με τον τρόπο αυτό, δηλαδή τις μετατροπές γενικών ΜΕΘ σε ΜΕΘ Covid, με μετακινήσεις γιατρών από το ένα νοσοκομείο στο άλλο, κλείνοντας τρύπες και ανοίγοντας νέες και αδιαφορώντας επικίνδυνα για τις υπόλοιπες -εκτός του Covid- ασθένειες συνεχίζει να πορεύεται η κυβέρνηση και στο τρίτο κύμα της πανδημίας στη χώρα.

Σε ρεπορτάζ της Ντάνι Βέργου για την “Εφημερίδα των Συντακτών” αναφέρεται ότι οι νοσοκομειακοί γιατροί έχουν προειδοποιήσει από τον Μάρτιο για τον κίνδυνο μετατροπής του ΕΣΥ σε μονοθεματικό σύστημα υγείας.

Προκειμένου να επιτευχθεί αυτό, ο προαναφερθείς διοικητής ενημερώνει στο έγγραφό του με τίτλο «Επείγουσες ενέργειες για την ανάπτυξη νέων κλινών ΜΕΘ-Covid λόγω της κρίσιμης εξέλιξης της πανδημίας στο λεκανοπέδιο Αττικής» ότι μετακινούνται 4 γιατροί, δύο από το Νοσοκομείο Νίκαιας και δύο από το «Τζάνειο», προς το «Αττικόν» και δύο γιατροί προς το «Θριάσιο», ένας από το Νοσοκομείο Νίκαιας και ένας από το «Τζάνειο».

Πρέπει κάποια στιγμή να γίνει επίσημη ενημέρωση πόσα είναι τα πραγματικά νέα κρεβάτια ΜΕΘ για covid-19, πόσα προέρχονται από μετατροπές σαν την παραπάνω και πόσα κρεβάτια ΜΕΘ για τις υπόλοιπες ασθένειες έχουμε πια διαθέσιμα στην χώρα, αλλά και στη 2η Υγειονομική Περιφέρεια, που περιλαμβάνει την περιοχή μας.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button