ΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Χαϊδάρι: Φυσικό αέριο, με ρυθμούς χελώνας – Τελικά αξίζει να μαζεύουμε υπογραφές;

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες κατασκευής μικρού τμήματος αγωγού φυσικού αερίου στο Άνω Δάσος, ενώ τα αιτήματα για συνδέσεις είναι πολύ περισσότερα από αυτά που φαίνεται διατεθειμένη να ικανοποιήσει στην περιοχή, αλλά και ολόκληρο το Χαϊδάρι, η Εταιρεία Διανομής Αερίου (ΕΔΑ) Αττικής.

Συνεργείο εγκατέστησε αγωγό δικτύου χαμηλής πίεσης στην οδό Σωκράτους, που έφτασε στην Ακροπόλεως και διακλαδώθηκε αριστερά μέχρι την Παπανδρέου και δεξιά μέχρι το τέλος της Ακροπόλεως. 

Με αφετηρία αυτό το γεγονός, για μια ακόμη φορά έφτασαν στην εφημερίδα μας παρατηρήσεις αναγνωστών για την εξαιρετικά αργή ανάπτυξη του φυσικού αερίου. Ήδη έχουμε αναφερθεί σε αυτό αναλυτικά στο άρθρο μας “Τι γίνεται με το φυσικό αέριο στο Χαϊδάρι;”, στο οποίο το συμπέρασμα ήταν ότι με βάση το πενταετές πρόγραμμα ανάπτυξης του δικτύου της ΕΔΑ, δεν επιτρέπεται αισιοδοξία για μεγάλο αριθμό συνδέσεων. Συγκεκριμένα, για το Χαϊδάρι προβλέπονται μόνο 4 επιπλέον χιλιόμετρα επέκτασης, προϋπολογισμού 290.000 ευρώ, τα οποία, όπως λέει η εταιρεία, θα προσθέσουν 72 νέες συνδέσεις στις 716 υπάρχουσες.

Η δική μας εκτίμηση, με βάση όσα διαβάζουμε στο πλάνο ανάπτυξης της ΕΔΑ, είναι πως αυτό δεν αλλάζει σε ορίζοντα πενταετίας 2019-2023. Ωστόσο, σε επαφές συμπολιτών με την εταιρεία, τούς μεταφέρεται, όπως μας λένε, η πρόταση να αναλάβουν πρωτοβουλία για συγκέντρωση αιτήσεων και υπογραφών και να τις υποβάλουν ομαδικά, ώστε να γίνει επέκταση του δικτύου στη γειτονιά τους. 

Χαϊδάρι: Φυσικό αέριο, με ρυθμούς χελώνας - Τελικά αξίζει να μαζεύουμε υπογραφές; 3

Τελικά αξίζει να γίνει αυτή η προσπάθεια ανά γειτονιά ή είναι μάταιος κόπος; Μήπως και εμπαιγμός; Εδώ χρειάζεται μια υπεύθυνη ενημέρωση και οι πολίτες την δικαιούνται. Έχουμε την πληροφορία ότι η ηγεσία του Δήμου Χαϊδαρίου συναντήθηκε στην αρχή του έτους με στελέχη της ΕΔΑ. Αν είναι πράγματι έτσι, ας μας πει η δημοτική αρχή τι αποκόμισε από τη συνάντηση και ποια περιθώρια ελπίδας υπάρχουν με τη συλλογή υπογραφών. Με δυο λόγια, να την κάνουμε ή όχι;  

Αν είναι η επέκταση του δικτύου συνεχίσει να γίνεται με τους ρυθμούς που αναφέραμε στην αρχή του άρθρου, για τους περισσότερους το φυσικό αέριο θα είναι για πολλά χρόνια δώρο άδωρο…

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button