ΕΙΔΗΣΕΙΣΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Τι γίνεται με το φυσικό αέριο στο Χαϊδάρι;

Απανωτά παράπονα για την έκταση του δικτύου φυσικού αερίου στην πόλη μας. Χαϊδαριώτες ζητούν σύνδεση, αλλά εισπράττουν “αέρα κοπανιστό”. Όχι ανεξήγητο, καθώς η διείσδυση του δικτύου στο Χαϊδάρι είναι μικρή, αλλά, το χειρότερο, κατά την επόμενη πενταετία η επέκτασή του θα είναι αναιμική. 

Να τι έγραψε στο “Χαϊδάρι Σήμερα” ένας από τους ενδιαφερόμενους συμπολίτες:

“Μια ερώτηση προς τον Δήμο: Τι γίνεται με την επέκταση του δικτύου αερίου στο Χαϊδάρι; ΤΙΠΟΤΑ! Σε ερώτησή μου προς την εταιρεία διανομής, πήρα την απάντηση ότι δεν υπάρχει κανένα πρόγραμμα για την περιοχή μας. Οι διπλανοί δήμοι Περιστερίου, Αιγάλεω, Αγίας Βαρβάρας περιμένουν συνδέσεις σε πολλούς δρόμους τους. Εμείς ούτε στην επόμενη πενταετία… Η δημοτικές αρχές τι κάνουν; ΤΙΠΟΤΑ! Περισσότερες πληροφορίες στη Διανομή Αερίου Αττικής, από όπου έμαθα τα δυσάρεστα νέα. Κάντε κάτι… Πιέστε όπου μπορείτε…”

Ανάλογο παράπονο εξέφρασε στην εφημερίδα μας και μια κάτοικος Αφαίας: “Ούτε 100 μέτρα δεν απέχει ο αγωγός φυσικού αερίου από την περιοχή μας και όταν ζητήσαμε εμείς και πολλοί άλλοι κάτοικοι σύνδεση με το δίκτυο, μας είπαν ότι χρειάζεται μελέτη και ζήσε Μάη μου…”.

Κατά τα άλλα, ακούμε διαρκώς προτροπές για χρήση φιλικών προς το περιβάλλον μορφών ενέργειας, οικονομική θέρμανση με το φυσικό αέριο, σπουδαίες επενδύσεις και άλλα… λόγια του αέρα. Η αλήθεια δυστυχώς, όπως αποκαλύπτεται από τον σχεδιασμό της ίδιας της Εταιρείας Διανομής  Αερίου (ΕΔΑ) Αττικής, είναι ότι πολύ λίγα έχουμε να περιμένουμε μεσοπρόθεσμα.

Συγκεκριμένα, στο πενταετές πρόγραμμα ανάπτυξης του δικτύου της ΕΔΑ, για το Χαϊδάρι προβλέπονται μόνο 4 επιπλέον χιλιόμετρα επέκτασης, προϋπολογισμού 290.000 ευρώ, τα οποία, όπως λέει η εταιρεία, θα προσθέσουν 72 νέες συνδέσεις στις 716 υπάρχουσες.

Η διείσδυση του Δικτύου αυτή τη στιγμή στην πόλη μας είναι στο 24% (Περιστέρι 20%, Αιγάλεω 18%). Αντίθετα από τη Δυτική Αθήνα, στην μη προνομιούχα Κηφισιά, που χρειάζεται φτηνό καύσιμο για να ζεσταίνεται, η διείσδυση δικτύου είναι στο 52%, ενώ με το πενταετές πλάνο ανάπτυξης της ΕΔΑ 2019 – 2013, θα προστεθούν ακόμη 38 χιλιόμετρα!

Απαντώντας λοιπόν στον αναγνώστες μας, λέμε ότι η πλέον πρόσφορη λύση για πιο οικονομική θέρμανση είναι να μετακομίσουν στην Κηφισιά.   

 

 

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button