ΕΙΔΗΣΕΙΣΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Το ψεύτικο εθνόσημο της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου

Το φωτογραφικό αυτό κολάζ από τον αθλητικό Τύπο, εμπνευσμένο από τις πρόσφατες περιπέτειες της Εθνικής Ποδοσφαίρου, δείχνει ξεκάθαρα ότι κάτι δεν πάει καλά με το εθνόσημο. Πήρε την κάτω βόλτα… Και όμως, αυτή είναι η εικόνα του εδώ και 70 χρόνια! Με αυτό το ψεύτικο εθνόσημο πανηγυρίσαμε τη μεγαλύτερη διάκριση στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού, την κατάκτηση του Euro 2004. Έχει μεγάλο ενδιαφέρον το άρθρο που έχει δημοσιευτεί στο “Χαϊδάρι Σήμερα” γι’ αυτό το ψεύτικο εθνόσημο. Μας το έστειλε αναγνώστης μας από το Αιγάλεω, που θέλει να κρατήσει την ανωνυμία του.

Το ψεύτικο εθνόσημο της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου 1

Σας παραδίδω τα ντοκουμέντα αυτό στην εφημερίδα σας, που αποδεικνύουν ότι από το 1949 μέχρι σήμερα η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Ελλάδος είχε ψεύτικο σήμα.

Λάθος εθνόσημο στη φανέλα

Το ψεύτικο εθνόσημο της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου 3

Κάποιος από την ΕΠΟ, συγκεκριμένα ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου από την πρώην διοίκηση του Γιώργου Σαρρή είπε ότι “υπάρχει αυτό το σήμα από τον Απρίλιο του 1929. Δεν ξέρει τι του γίνεται, αλλά έκανε τα πάντα και εμπόδισε να μην μπει το σωστό εθνόσημο με την ελληνική σημαία. Έτσι διατηρήθηκε το ψεύτικο σήμα που υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια μέχρι σήμερα.

Η αλήθεια, που αποδείχτηκε με βάση των στοιχείων αυτών που θα δείτε στο κείμενό μου που σας παραδίδω. Δεν ήθελαν να ακούσουν αλήθειες, ότι το σήμα αυτό με τις κάθετες γραμμές υπάρχει από το 1949 μέχρι σήμερα. Ενώ πριν, συγκεκριμένα στον αγώνα Β΄ Ιταλίας – Ελλάς 3-0 το 1930 το σήμα ήταν όπως ήταν η Επίσημη Ελληνική Σημαία. Που μεταγενέστερα καταργήθηκε με ΦΕΚ του 1978 με την σημερινή ελληνική σημαία που είναι η Εθνική Ελληνική Σημαία.

Το βίντεο είναι αυτό, θα δείτε στο 0’36” την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου με τότε κανονικό σήμα την Επίσημη Ελληνική Σημαία χωρίς κάθετες γραμμές:

Ο Τέρενς Κουίκ δικαιώθηκε γιατί βάσει ιστορίας και νόμου, σωστά πρότεινε την απόσυρση του ψεύτικου σήματος με τις κάθετες γραμμές στις εμφανίσεις της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Ελλάδος. Πρότεινε σωστά το σήμα – εθνόσημο με την ελληνική σημαία (υπάρχει σε συγκεκριμένο μπλογκ). Η ΕΠΟ είναι υπόλογη σε όλα.
Το ιστορικό της σημερινής ελληνικής σημαίας

Ένα σύντομο ιστορικό για το πως καθιερώθηκε η ελληνική σημαία.

Ο τύπος και τα χρώματα της Ελληνικής Σημαίας, καθιερώθηκαν τον Ιανουάριο του 1822 στην Α΄ Εθνοσυνέλευση της Επιδαύρου. Το προσωρινό πολίτευμα, που προέκυψε, καθιέρωσε τα χρώματα κυανό και λευκό και ανέθεσε στο Εκτελεστικό Σώμα να προσδιορίσει τη μορφή της.
Στις 15 Μαρτίου 1822 στην Κόρινθο ο Πρόεδρος του Εκτελεστικού Σώματος, Αλέξανδρος Μαυροκορδάτος, εκδίδει το Διάταγμα 540 και καθιερώνει 3 είδη ελληνικών σημαιών. Δύο για τη θάλασσα (Εθνική Ελληνική Σημαία) και μια σημαία για την ξηρά (Επίσημη Ελληνική Σημαία).

Ο κυβερνήτης της Ελλάδος Ιωάννης Καποδίστριας στις 30 Ιουλίου του 1828, με το Ψήφισμα ΙΒ΄ μετατρέπει τις 2 Εθνικές σημαίες της θάλασσας σε μία. Καθιέρωσε μια σημαία για το ναυτικό και το εμπορικό ναυτικό, την Εθνική Ελληνική Σημαία.

Επίσης με τον Νόμο 851/21-12-1978 «Περί Εθνικής Σημαίας, Πολεμικών Σημαιών και του Διακριτικού Σήματος τού Προέδρου τής Δημοκρατίας» καταργείται η Επίσημη Ελληνική Σημαία (1822-1978). Αντικαταστάθηκε από την Εθνική Ελληνική Σημαία, που είναι η σημερινή. Συμβολίζει την ξηρά, την θάλασσα, την θρησκεία.

Τι συμβολίζει η σημερινή ελληνική σημαία

Η ελληνική σημαία είναι σχήματος ορθογωνίου παραλληλογράμμου, έχει τον σταυρό που είναι χρώματος λευκό με τις 9 παράλληλες γραμμές (5 μπλε και 4 άσπρες).

Η ελληνική σημαία συμβολίζει:

Την θρησκεία, λόγω του σταυρού με τα τέσσερα τετράγωνα γύρω του. Θυμίζει την σημαία των Αγωνιστών του 1821 (παρ΄ όλο που είχε γαλάζιο σταυρό σε λευκό ύφασμα).
Οι 9 παράλληλες γραμμές βγάζουν την φράση «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ». Οι πέντε μπλε βγάζουν την λέξη «Ε-λευ-θε-ρί-α» και οι τέσσερις λευκές βγάζουν την λέξη «ή Θά-να-τος»Επίσης οι 9 γραμμές βγάζουν την λέξη «Ελευθερία» με 9 γράμματα.
Είναι η σημαία που χρησιμοποιεί το ελληνικό κράτος παντού, που τραγουδάμε τον Εθνικό Ύμνο μας και στις Εθνικές Εορτές μας.
Το ψεύτικο εθνόσημο της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου 5

Ψεύτικο σήμα

Το σήμα που κοιτά τα παπούτσια των ποδοσφαιριστών με τις κάθετες γραμμές χρησιμοποιείται από την ΕΠΟ από το Μάιο του 1949. Εξελισσόταν σχεδιαστικά με το πέρασμα των ετών μέχρι το 2003 (Ελλάς-Βόρειος Ιρλανδία 1-0 στις 11-10-2003). Με νεότερη εκδοχή από τον Φεβρουάριου του 2004 (στο φιλικό αγώνα Ελλάς-Βουλγαρία 2-0 στις 18-2-2004) μέχρι σήμερα δεν είναι ελληνική σημαία.Το ψεύτικο εθνόσημο της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου 7

Σημαίνει απλά, ότι από το 1949 μέχρι σήμερα, το σήμα της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου στην παλιά του εκδοχή του 1949. Συμβολίζει το τίποτα, είναι μια σχεδιαστική κακοποίηση της ελληνικής σημαίας. Η λέξη «ΕΛΛΑΣ» που είναι σωστή στο σήμα, υπάρχει για να υπενθυμίζει σε ποια χώρα βρισκόμαστε.

ΕΠΟ, ψεύτικο εθνόσημο της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου

Αυτοί στην ΕΠΟ (από τις παλαιότερες διοικήσεις μέχρι και την σημερινή διοίκηση) γνωρίζουν άριστα ότι το σήμα αυτό είναι ψεύτικο, δεν είναι το σωστό σήμα-εθνόσημο.
Οι άνθρωποι που υποστηρίζουν «ένθερμα» και χωρίς επιχειρήματα το ψεύτικο σήμα, δεν γνωρίζουν τι συμβολίζει.
Η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Ελλάδος κατέκτησε το Euro 2004 στην Πορτογαλία, έφτασε στους 16 του Μουντιάλ της Βραζιλίας 2014. Αλλά ποτέ δεν είχε το σωστό σήμα που να τιμά την ελληνική σημαία.

Επερώτηση στη Βουλή

Το ψεύτικο εθνόσημο της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου 9

Δικαιώθηκε ο Τέρενς Κουίκ, ο οποίος είχε κάνει Επερώτηση στις 7 Ιουνίου 2014 προς την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Ο Τέρενς Κουίκ ορθώς πρότεινε το σωστό σήμα – εθνόσημο με την ελληνική σημαία που υπάρχει στο διαδίκτυο από τις 4 Νοεμβρίου 2013 με την λέξη «ΕΛΛΑΣ».

Αυτό είναι ολόκληρο το ντοκουμέντο της αλήθειας. Αποδεικνύει γιατί το σήμα της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Ελλάδος από το 1949 μέχρι σήμερα είναι ψεύτικο και δεν είναι η ελληνική σημαία.
Επιβάλλεται και πρέπει να μπει στη φανέλα της Εθνικής το σωστό – σήμα εθνόσημο με την ελληνική σημαία.
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΣ ΑΕΡΑΣ
 

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button