ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

“Αφήστε μας να φτιάξουμε πιάτσα στην Αγία Μαρίνα”

  Την δημιουργία πιάτσας έξω από τον σταθμό ΜΕΤΡΟ «Αγία Μαρίνα» διεκδικούν
οι ταξιτζήδες της περιοχής μας. Όμως, όπως ισχυρίζονται, η απροθυμία της δημοτικής αρχής Χαϊδαρίου να τους παραχωρήσει μια λωρίδα στο ρεύμα της ανόδου στην Ιερά Οδό γι’ αυτό το σκοπό, τους έχει φέρει στα πρόθυρα οικονομικής κρίσης.
Δεξιά ο κ. Μ. Δούμας. Με συνάδελφό του στο Δημαρχείο, πιέζοντας
για το αίτημά τους.
Όπως κατήγγειλε στο “Χαϊδάρι Σήμερα” ο
αυτοκινητιστής κ. Μανώλης Δούμας, εδώ και αρκετούς μήνες ζητούν από τη δημοτική
αρχή τη συγκεκριμένο παραχώρηση, στα όρια Αιγάλεω – Χαϊδαρίου, για στάση και προσωρινή στάθμευση των οχημάτων τους. Με αυτόν τον τρόπο θα εξυπηρετούνται οι επιβάτες που βγαίνουν από το ΜΕΤΡΟ και επιθυμούν να εκμισθώσουν ΤΑΞΙ με κατεύθυνση προς Ελευσίνα.
“Πρέπει να διασχίσει το λαβύρινθο” 
Σήμερα, αν
κάποιος επιβάτης αναζητάει ΤΑΞΙ προς αυτόν τον προορισμό, θα πρέπει να περάσει
στην απέναντι πλευρά του δρόμου και να πάρει ΤΑΞΙ από την άλλη πιάτσα. Όμως, μέχρι
το όχημα να βρει διέξοδο για να γυρίσει και να αλλάξει κατεύθυνση, ο επιβάτης θα έχει χρονοκαθυστέρηση και το ταξίμετρο θα γράψει περισσότερο.
Όπως υποστηρίζει ο κ. Δούμας, το αίτημα αυτό το έχουν απευθύνει πολλές φορές στον Δήμο, παρατηρούν όμως άρνηση και απροθυμία από τη σημερινή δημοτική αρχή. Αντίθετα, σύμφωνα πάντα με τον κ. Δούμα, ο Δήμος Περιστερίου τους παραχώρησε απλόχερα κάποιες λωρίδες. Έτσι αντί για 2 έφτιαξαν 5 πιάτσες στη γειτονική πόλη, για
την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.
“Κινδυνεύει να μείνει χωρίς δουλειά”
Παράλληλα, αν κάποιος ταξιτζής σταθμεύσει προσωρινά στο επίμαχο σημείο, σε περίπτωση που τον «τσιμπήσει» η Τροχαία, τιμωρείται με χρηματικό πρόστιμο 400 ευρώ και άλλες ποινικές κυρώσεις. Αν ο ίδιος οδηγός  επαναλάβει την ίδια παράβαση για τρίτη φορά, εκτός από τα χρηματικά πρόστιμα που του επιβάλλονται, του αφαιρείται η ειδική κάρτα οδήγησης. Έτσι μένει χωρίς δουλειά!
“Ο Θύμιος μας έγραψε”
Ο κ. Δούμας υποστηρίζει πως έχει στα χέρια του 257 υπογραφές συναδέλφων του, που όλοι τους είναι κάτοικοι δυτικών προαστίων και καθημερινά παίρνουν κούρσες σε αυτές τις περιοχές.  Αν και ο ίδιος δεν έχει κάποια συνδικαλιστική ιδιότητα, αποφάσισε να πάρει αυτή την πρωτοβουλία. Ο λόγος είναι πως απευθύνθηκε πολλές φορές στον πρόεδρο του ΣΑΤΑ, Θύμιο Λυμπερόπουλο, για αυτό το θέμα, αλλά διαπίστωσε και από  μέρους του αδιαφορία.
Ο κ. Δούμας μάς δήλωσε  πως τις προσεχείς ημέρες θα απευθυνθεί ξανά στον Δήμο, αφού “η κατάσταση για τον ίδιο και όλους τους συναδέλφους του, δεν πάει άλλο”.
Μιχάλης Σελέκος: “Δεν γίνονται αυτά στο πόδι”
Σε επικοινωνία που είχε το “Χαϊδάρι Σήμερα” με τον δήμαρχο κ. Σελέκο, μας είπε πως ποτέ δεν απέρριψε το αίτημά τους. Όμως το πρόβλημα αυτό «δεν λύνεται στο πόδι».
Αρχικά θα πρέπει να υποβάλουν έγγραφο αίτημα, που θα συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο και στις αρμόδιες επιτροπές του Δήμου. Απαιτείται συνεννόηση με την Τροχαία, ενώ θα πρέπει να καταρτιστεί μελέτη από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου. Αν δεν προηγηθούν όλα αυτά, το θέμα θα παραμένει στάσιμο.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button