ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Έλα μαμά, τράκαρα με τ’ αμάξι… (λυγμός)

Ένα τηλεφώνημα καταταραξε την συμπολίτισσά μας Μ.Π., η οποία μοιράζεται μαζί μας την εμπειρία της, για να μην μάς πιάσουν κορόιδα:

Έχει γεμίσει ο κόσμος απατεώνες… Μπορεί να το ξέρετε ήδη, όμως εγώ θα το αναφέρω για όσους δεν το γνωρίζουν.


Πριν μία ώρα χτύπησε το τηλέφωνο. Τρώγαμε και δεν είχα πρόχειρα τα γυαλιά μου για να δω το νούμερο. Το σήκωσα λοιπόν χωρίς να έχω ιδέα ποιος με καλεί. Ήταν μια κοπελίτσα που έκλαιγε:
– “Έλα μαμά, τρακαρα με τ’ αμάξι..”. 


Τρόμαξα, επειδή η κόρη μου λείπει σε ταξίδι, όμως σκέφτηκα πως δεν έχουν αμάξι, είναι με τη μηχανή. Ούτε η φωνή ήταν δική της.
– “Λάθος κάνετε”, της λεω.
“Έλα θεία, δε με γνωρίζεις;”, απαντά κλαίγοντας και κλείνει η γραμμή.

Κατατρόμαξα…

Δεν ήξερα για την απάτη και νόμιζα πως ήταν κάποια κοπελίτσα που είχε πάρει λάθος νούμερο. Τώρα που το σκέφτομαι, βλακεία, διότι τα νούμερα υπάρχουν στον κατάλογο του κινητού, δεν τα παίρνουμε εμείς για να γίνει λάθος. Παίρνω λοιπόν το τελευταίο νούμερο που με είχε καλέσει και αντί για την κοπελίτσα βγαίνει ο φίλος του άντρα μου, με τον οποίο συνομιλούσε πριν το τηλεφώνημα που σας αναφέρω.


Του είπα τι μου συνέβη και μου είπε πως είναι απάτη και να μην ανησυχώ. Με παραξένεψε το γεγονός ότι δεν υπήρχε το νούμερο στη μνήμη…


Πήρα τα παιδιά μου και με διαβεβαίωσαν πως είναι καλά και πως πρόκειται περί γνωστής απάτης. Εγώ, παρόλο που μπαίνω στο ίντερνετ σχεδόν συνεχώς, δεν το είχα πληροφορηθεί. Αν είχε πέσει στην αντίληψή μου θα έπαιζα λίγο θέατρο και θα έστελνα την αστυνομία!


Διότι το θέμα της απάτης είναι πως το παιδί σου ενεπλάκη σε σοβαρό τροχαίο με ευθύνη δική του και μόνο άμα “σκάσεις λεφτά” σε κάποιον τύπο που θα περάσει από το σπίτι, θα την γλυτώσει.


Μεγάλη προσοχή, λοιπόν… Σε τίμιες καταστάσεις κανείς δε σου ζητά λεφτά. Αν μπουν λεφτα στη μέση, είναι απάτη!

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button