ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Δύο σπίτια πλημμύρισαν στο Χαϊδάρι από τη σημερινή καταιγίδα

Δύο σπίτια πλημμύρισαν στο Χαϊδάρι από τη σημερινή καταιγίδα 1
Οδός Λουντέμη.

Η δυνατή νυχτερινή βροχόπτωση κράτησε σε συναγερμό τους κατοίκους σε γειτονιές της πόλης που πλήττονται από πλημμυρικά φαινόμενα. Ευτυχώς, παρά την ένταση της καταιγίδας δεν παρουσιάστηκαν σοβαρά προβλήματα, ανάλογα με αυτά του περσινού Οκτώβρη, αλλά και του Φεβρουαρίου 2013.

Σλυμφωνα με τς πληροφορίες που συγκεντρώσαμε, σήμερα πλημμύρισαν τα υπόγεια δύο σπιτιών, χωρίς άλλες ζημιές. Το ένα στην πολύπαθη οδό Ρίμινι και το άλλο στην οδό Λουντέμη, στο δυτικό Δάσος. Στον μετριασμό των επιπτώσεων ίσως συνετέλεσε το γεγονός ότι γύρω στη μία μετά τα μεσάνυχτα η καταιγίδα κόπασε για λίγο και πρόλαβαν τα πολλά νερά να απομακρυνθούν, πριν αρχίσει και πάλι. Σύμφωνα με την ΕΜΥ, ισχυρή βροχόπτωση αναμένεται στην περιοχή μας και το απόγευμα της Κυριακής.

Ο δήμαρχος Μ. Σελέκος είπε σήμερα στην εφημερίδα μας ότι τέτοια περιστατικά θα υπάρχουν, μέχρι να γίνουν τα αντιπλημμυρικά έργα, το βασικότερο εκ των οποίων έχει δημοπρατηθεί (μεγάλος συλλεκτήρας στην Λεωφόρο Αθηνών). Άλλα βρίσκονται στο στάδιο ολοκλήρωσης των μελετών (Αφαία, δυτικό Δάσος).

Δύο σπίτια πλημμύρισαν στο Χαϊδάρι από τη σημερινή καταιγίδα 3
Το ρέμα που κατεβαίνει ορμητικό, δίπλα από τη μάντρα του Ψυχιατρείου, σαρώνει την οδό Λουντέμη και την δυτική πλευρά του Δάσους. Η κοίτη του έχει χαρακτηριστεί δρόμος (Μ. Αντύπα), αλλά εδώ και 20 χρόνια ο Δήμος δεν έχει κάνει τίποτα για να διευθετήσει τον επικίνδυνο χείμαρρο. Η κατάσταση χρόνο με το χρόνο χειροτερεύει, όσο χτίζονται καινούργιες οικοδομές και τα νερά στριμώχνονται σε μικρότερο χώρο. Όπως πληροφορούμαστε από τη δημοτική αρχή, επιτέλους εκπονήθηκε μελέτη απορροής των υδάτων, η οποία θα υποβληθεί στην Περιφέρεια Αττικής για χρηματοδότηση, ώστε να γίνει το πολύτιμο έργο. 

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button