ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Ένα γήπεδο ολοκληρωτικά διαλυμένο

Το γήπεδο δίπλα στο Αττικό Νοσοκομείο θα μπορούσε να αποτελεί στολίδι για την πόλη μας, ωστόσο έχει εγκαταλειφθεί στο έλεος των καταστροφέων και των σκουπιδιών. Μια σπουδαία υποδομή για τη νεολαία, που δημιουργήθηκε για να υπηρετεί το “ευ αγωνίζεσθαι”, δείχνει εικόνα πολύχρονης εγκατάλειψης, που προσβάλει την αισθητική μας. Και αυτό, ενώ είναι διαπιστωμένο ότι οι υπάρχοντες αθλητικοί χώροι σε καμία περίπτωση δεν αρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες των συλλόγων της πόλης, αλλά και των δημοτών που θέλουν να αθληθούν. 

Ένα γήπεδο ολοκληρωτικά διαλυμένο 1

Το “Χαϊδάρι Σήμερα” έκανε για μια ακόμη φορά αυτοψία στο γήπεδο ποδοσφαίρου, που βρίσκεται στην οδό Ρίμινι μεταξύ, του Αττικού Νοσοκομείου και του Στρατοπέδου. Περιγράψαμε το πρόβλημα τον περυσινό Νοέμβριο, το ίδιο τον περασμένο Μάιο, μα στου κουφού την πόρτα… Ελπίδα δημιουργεί η υπόσχεση του ΑΣΔΑ ότι θα ασχοληθεί αυτός με την αποκατάσταση του γηπέδου.
Ρεπορτάζ: Γιώργος Παπαπαναγιώτου
Εικόνα ντροπής
Ένα γήπεδο ολοκληρωτικά διαλυμένο 3
Αν και στη ράμπα του δεσπόζει μια μεγάλη κλειδαριά με λουκέτο, η πρόσβαση από άνοιγμα στο διπλανό πεζούλι είναι πανεύκολη. Όποιος θέλει μπαίνει… Δυστυχώς, όχι όλοι για να παίξουν!
Σε κάθε γωνιά της πυκνοφυτεμένης έκτασης παρατηρούμε σωρούς από σκουπίδια και ξερά χόρτα. Ο κίνδυνος για πρόκληση πυρκαγιάς είναι ορατός. Οι πόρτες εισόδου του αγωνιστικού χώρου είναι ορθάνοιχτες σε κάθε πλευρά του. Τα συρματοπλέγματα στην περίμετρο είναι τρύπια και τα δίχτυα περίφραξης έχουν αρχίσει να πέφτουν. Η φθορά στον πλαστικό τάπητα είναι ορατή και δημιουργεί κινδύνους για τραυματισμό ποδοσφαιριστών. Σπασμένα, σκουριασμένα δοκάρια παριστάνουν τις “εστίες”. Όσο για τις γωνίες του γηπέδου, αντί για σημαιάκια του κόρνερ συναντάμε στοίβες από απορρίμματα.
Λίγα μέτρα από τον αγωνιστικό χώρο υπάρχουν τα λυόμενα που χρησιμοποιούνταν ως αποδυτήρια. Εικόνες ντροπής, που δεν ταιριάζουν σε πολιτισμένη κοινωνία. Χωρίς πόρτες, κατεστραμμένα στο εσωτερικό τους από άκρη σε άκρη. Τα είδη υγιεινής έχουν ισοπεδωθεί. Κρατάμε τη μύτη μας από τη δυσοσμία. Οι μεγάλοι πίνακες του ρεύματος είναι εντελώς κατεστραμμένοι και τα καλώδια κλεμμένα. Το ίδιο και τα καπάκια της ΕΥΔΑΠ. Φύλακας στο χώρο δεν υπάρχει, φυσικά… Κάτω από ένα δέντρο συναντάμε νεαρό τοξικομανή, που ετοιμάζεται να πάρει τη δόση του.
“Τα έχουμε πει στο Δήμο. Ποιος μας ακούει;”
Ένα γήπεδο ολοκληρωτικά διαλυμένο 5
Αποχωρώντας από το χώρο παρατηρούμε -αν και καλοκαίρι- τα νερά να λιμνάζουν, ενώ τα σκουπίδια έχουν την “τιμητική” τους δίπλα στη στάση λεωφορείου. Μιλήσαμε με καταστηματάρχες της οδού Ρίμινι. Μεταξύ άλλων μάς είπαν πως έχουν απευθυνθεί πολλές φορές στο Δήμο για το θέμα αυτό, αλλά δεν είδαν να κάνει κάτι. Μας εξέθεσαν και το παράπονό τους, πως έχουν ζητήσει και κάδους από το Δήμο, αλλά δεν τους παρέλαβαν ποτέ, σε ένα δρόμο που πηγαινοέρχεται χιλιάδες κόσμος καθημερινά λόγω της λειτουργίας του Αττικού Νοσοκομείου. 
Άλλο παράπονο που μας εξέθεσε κάτοικος της περιοχής είναι πως απέναντι από την πύλη του Νοσοκομείου, σε επιφάνεια με απαγορευμένες κίτρινες γραμμές, παρκάρουν παράνομα πολλά αυτοκίνητα. Αποτέλεσμα είναι να μην μπορεί να κάνει το λεωφορείο την προβλεπόμενη επιτόπια στροφή του, ενώ τα τρακαρίσματα οχημάτων με μικρές ή μεγάλες υλικές ζημιές είναι στην “ημερήσια διάταξη”. Ο ίδιος μάλιστα, όπως μας είπε, ζήτησε από το Δήμο να τοποθετήσει με δικά του έξοδα πλαστικά κολονάκια στο συγκεκριμένο σημείο, αλλά δεν έλαβε έγκριση. 
Ένα γήπεδο ολοκληρωτικά διαλυμένο 7
Παρέμβαση τού ΑΣΔΑ
Για το θέμα του γηπέδου επικοινωνήσαμε με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Τάσο Λυμπέρη. Όπως μας είπε, ο ΑΣΔΑ έχει καταρτίσει από καιρό προϋπολογισμό, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες στο συγκεκριμένο χώρο. Όμως, επειδή ο συγκεκριμένος προϋπολογισμός ήταν μικρός, ο ΑΣΔΑ κατάρτισε εκ νέου έναν μεγαλύτερο. Ήδη η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου προχωράει στη μελέτη του έργου και ο ΑΣΔΑ θα την υλοποιήσει. 
Αξίζει να αναφέρουμε πως τις προηγούμενες ημέρες ο πρόεδρος του ΑΣΔΑ, Ανδρέας Μποζίκας, επισκέφθηκε το χώρο συνοδευόμενος από τον αντιπρόεδρο του Συνδέσμου, Νίκο Παναγιωτάτο, και επιστημονικό προσωπικό και από τους δύο φορείς και έκαναν αυτοψία στο γήπεδο. 
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΑΣΔΑ έθεσε στο Δήμο Χαϊδαρίου το θέμα φύλαξης του χώρου, όταν θα υλοποιηθεί και ολοκληρωθεί το έργο. 
Σχετικά με την καθαριότητα του χώρου συζητήσαμε και με την νέα αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Αισθητικής της πόλης, Ελένη Καμπόλη. Η κ. Καμπόλη ευχαρίστησε την εφημερίδα μας για την ενημέρωση και αμέσως ζήτησε από συνεργεία του Δήμου να προχωρήσουν στον καθαρισμό όλης της έκτασης. 

Ένα γήπεδο ολοκληρωτικά διαλυμένο 9

Γήπεδο χωρίς όνομα

Η αδιάφορη στάση του Δήμου απέναντι στο συγκεκριμένο γήπεδο πιστοποιείται και από το ότι δεν έχει καν ένα όνομα. Τουλάχιστον αυτό διαπιστώσαμε σε όλες τις συνομιλίες μας με τους αρμόδιους. Μήπως μαζί με την ανακατασκευή που επίκειται, να βρεθεί και ένα όνομα; 
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

– Το γήπεδο καταστρέφεται, μα η δημοτική αρχή κωφεύει στην πρόταση ομάδας να το αποκαταστήσει

– Οι αθλητικοί χώροι στο μικροσκόπιο: προβλήματα που χρειάζονται άμεση λύση

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button