ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Ο κος Σημίτης του Τσουκάτου και ο αξιότιμος δρ Χέλβινγκ…

…ΣΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ

 

γράφει ο Κώστας Ασπρογέρακας
 
Στο “περίφημο” Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, κατέθεσαν τις απόψεις τους, τόσον ο κος Σημίτης, όσο και ο δόκτορας Μάρτιν Χέλβινγκ, διευθυντής του Ερευνητικού Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Max Planch, που έδωσε και σχετική συνέντευξη στην Εφημερίδα των Συντ/κτών (6/3).
Ο πρώην πρωθυπουργός και αρχιτέκτονας της εισόδου της χώρας μας στην ΟΝΕ, με το περίτεχνο “πείραγμα” των οικονομικών στοιχείων, ώστε να μας δεχτούν οι “εταίροι” μας, ως “ισότιμο” μέλος της Ευρωζώνης. Με χαρακτηριστικά των ικανοτήτων του, αυτά του μικρολογιστή της κακιάς ώρας, κατά την προσφιλή έκφραση του Γ. Τριάντη (της πάλαι ποτέ ένδοξης εποχής της “Ελευθεροτυπίας”), είχε το απύθμενο θράσος να δηλώσει στην ομιλία του: “Όποιος μιλάει για έξοδο απ΄ την Ευρωζώνη, το ευρώ και την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα, είναι ανόητος”.
Ποιος τα λέει αυτά; Ο άνθρωπος που με ελαφριά την συνείδηση και δίχως ποτέ να “καταλάβει” τίποτε, περιβάλλονταν απ΄ τους γνωστούς και μη εξαιρετέους Τσουκάτους και Μαντέληδες, επαγγελματίες υπόδικους, και καταδικασμένους και απ΄ τα δικαστήρια και απ΄ τον κόσμο. Ο πρώτος τού έγραφε και τους λόγους του, που τους διάνθιζαν οι “δήθεν τσάμπα μάγκες”, που στέκονταν απέναντι στον ογκόλιθο…. Σημίτη. Ο άνθρωπος που μίλαγε, συνειδητά ψευδόμενος, για την ισχυρότερη χώρα των Βαλκανίων, την φορτωμένη με βουνό χρέους, που απ΄ την επομένη της εισόδου μας στην Ευρωζώνη και στο ευρώ, άρχισε να καταστρέφεται η όποια παραγωγική δομή της χώρας υπήρχε. Που οι παραδοσιακές μας καλλιέργειες των αμπελιών, των ελιών κλπ. σε μια νύχτα ξεπατώθηκαν, για ν΄ αντικατασταθούν απ΄ τα μοντέρνα και “ανταγωνιστικά” νεκταρίνια και ακτινίδια… και τόσα άλλα για την “ευημερία” της χώρας, ων ουκ έστι αριθμός.
Για να ολοκληρωθεί η “ανάπτυξη” με τα φούμαρα – δάνεια που φούσκωναν σαν ινδιάνοι τις τσέπες των τραπεζιτών, για ν΄ αρκέσει μια καρφίτσα για να ξεφουσκώσει όλο το οικοδόμημα και ν΄ αναρωτιούνται όσοι προκάλεσαν αυτήν την καταστροφή, για το ποιος είναι ο φταίχτης, μέχρι που βρέθηκε ότι αυτός ήταν “ο τυροπιτάς”, που δεν έδινε απόδειξη” κατά τον άλλο πολιτικό… ογκόλιθο, που ακούει στο όνομα Πάγκαλος, απ΄ τους στυλοβάτες κι αυτός της πολιτικής του μικρολογιστή.
Ο δεύτερος “φωστήρας” κος Χέλβινγκ κάνει τις εξής “τρομακτικές” διαπιστώσεις (;): Τον ενοχλούσε

ότι α) ο Γιάννης Βαρουφάκης δεν καθόταν στο γραφείο του ως “μπακαλόγατος”, με τους συνεργάτες του, να κυνηγάνε τη φοροδιαφυγή και τη διαφθορά, αλλά έδινε συνεντεύξεις, και πήγαινε σε συνέδρια” και β) προβαίνει στη “διαπίστωση” ανήκουστη ακόμη και μη αντιληπτή και από πρωτοετή φοιτητή των οικονομικών, ότι δηλ. “τυχόν έξοδος απ΄ την Ευρωζώνη και το ευρώ, θα οδηγούσε αρχικά την οικονομία σε ανταγωνιστικούς δρόμους… αλλά οι άνθρωποι (εν προκειμένου οι Έλληνες), θα είχαν σοβαρά προβλήματα … επιβίωσης” !!!!

Είναι περίεργο πως δεν του έχουν δώσει ακόμη Νόμπελ οικονομίας, με τέτοιες ρηξικέλευθες απόψεις. Ένα πράγμα νομίζω ότι μπορούμε να πούμε: Κύριοι “ολίγιστοι”, λιγότερο θράσος, απ΄ αυτό που σας διακρίνει και το διατυμπανίζετε, δεν βλάπτει, γιατί γίνεστε πολύ εύκολα, πλέον, αντιληπτοί τι θέλετε, τι επιδιώκετε και ποια είναι τα αφεντικά σας, που εξυπηρετείτε, με τον πλέον χυδαίο και προκλητικό τρόπο!

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button