ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Διάκριση για τους έφηβους ρήτορες του 3ου Λυκείου Χαϊδαρίου

Την 5η θέση έλαβε η ομάδα των Ρητορικών Αγώνων του 3ου ΓΕΛ Χαϊδαρίου στους Μαθητικούς Αγώνες Επιχειρηματολογίας, που έγιναν στις 18 Φεβρουαρίου στο 1ο ΓΕΛ Παπάγου.

Η ομάδα των ρητόρων του σχολείου συμμετείχε στη διοργάνωση “Αντιλογίες – 3οι Μαθητικοί Αγώνες Επιχειρηματολογίας” και με 3 συνεχόμενες νίκες έλαβε την 5η θέση και την πρόκριση στην επόμενη φάση των αγώνων.

Τα θέματα στα οποία αγωνίστηκαν ήταν: 1. Η σάτιρα δεν έχει όρια, 2. Το πολυπολιτισμικό μοντέλο της Ευρώπης δεν λειτουργεί και 3. Τα αρχαιολογικά μνημεία δεν πρέπει να διατίθενται για εμπορική εκμετάλλευση.

Η πρόκριση αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία, αφού είναι η πρώτη χρονιά που το 3ο ΓΕΛ συμμετέχει σε τέτοιου είδους διοργάνωση. Τα παιδιά του σχολείου όμως προπονήθηκαν σκληρά και εργάστηκαν ομαδικά, με ήθος, σοβαρότητα και κυρίως με πνεύμα συνεργασίας.

Χαρακτηριστικό της ατμόσφαιρας που επικρατεί στην ομάδα είναι το σύνθημα “Η Συμμετοχή Είναι Νίκη”.

Τους αγώνες συνδιοργάνωσαν η Διεύθυνση Δ.Ε. Β” Αθήνας, το 1ο ΓΕΛ Παπάγου, η Ελληνογαλλική Σχολή “Jeanne d” Arc”, τα Εκπαιδευτήρια “Πολύτροπη Αρμονία” και η Γερμανική Σχολή Αθηνών.

Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν με την υποστήριξη της ΕΡΤ, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος για την αντιμετώπιση της ρητορικής του μίσους “Respect Words”.

Στους αγώνες έλαβαν μέρος 42 σχολεία, ενώ στη 2η φάση προκρίθηκαν 14. Οι ημιτελικοί αγώνες θα διεξαχθούν το Σάββατο 1 Απριλίου στο ΓΕΛ “Πολύτροπη Αρμονία” στο Δάσος Χαϊδαρίου.

Η ομάδα “Ρητορικών Αγώνων” του σχολείου αποτελείται από τους εξής μαθητές/τριες: Χριστίνα Γιαννοπούλου, Νίκη Γυμνάου, Εριέττα Δαμακούδη, Αναστασία Δέδε, Εύα Ηλιάδη-Βαγενά, Νίκο Σελέκο, Δανάη Σπηλιοπούλου, Γεωργία Τσιλιμίγκρα και Ελεάννα Τσώκου.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button