ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Οι δημότες έχουν κέφια! (και όρεξη για δουλειά και αγάπη για το Χαϊδάρι)

Οι φωτογραφίες που βλέπετε εικονίζουν τον καρπό των κόπων πολιτών της Αφαίας, κατά μήκος της οδού Δήμητρος, που βρίσκεται στο όριο με τη δασική έκταση. Όμορφα τοιχάκια και πλακόστρωτα, φυτεύσεις και συνθέσεις, υπέροχα λουλούδια στη ρίζα του βράχου. Φυσικά ξοδεύονται και λεφτά. Από την καρδιά μας, μπράβο! 
Το “Χαϊδάρι Σήμερα” αναδεικνύει την προσπάθεια αυτή όχι μόνο για να τιμήσει τους αφανείς πρωταγωνιστές, αλλά και για να αντιπαλέψει την βολική για το πολιτικό σύστημα άποψη ότι “οι Έλληνες είναι ένας κακομαθημένος λαός, που τα περιμένει όλα έτοιμα από τον πατερούλη το κράτος”.  Να λοιπόν που δεν… είμαστε και τόσο ατομιστές και αδιάφοροι, όσο βολεύονται να λένε μερικοί για να βγάλουν τις ευθύνες από πάνω τους. 
(Ελπίζουμε το δημοσίευμα αυτό να μην είναι η αφορμή για κάποιους “κέρβερους” του Δήμου για να επαναφέρουν “στην τάξη” τους παρεμβαίνοντες στον δημόσιο χώρο. Το έχουν κάνει!!! Βλέπε “Πού πάς ρε Καραμήτρο, που θέλεις και λουλούδια στο παρτέρι…”. Από την άλλη, αποφεύγουμε να δείξουμε, για σύγκριση, κάποια παρτέρια του Δήμου, για να μην δώσουμε την εντύπωση μικρόψυχης διάθεσης… Επίσης, για να μην αδικήσουμε την τιτάνια προσπάθεια κάποιων -λιγοστών- υπαλλήλων της Υπηρεσίας Πρασίνου, που έχουν περίσσια υπευθυνότητα και τρέχουν και δεν φτάνουν.
Παρεμπιπτόντως, και οι κάτοικοι του Προφήτη Ηλία σκέφτονται να αναλάβουν μόνοι τους τον καθαρισμό, τα κλαδέματα και την χορτοκοπή του άλσους στο λόφο, γιατί φως δεν βλέπουν από ΑΣΔΑ και Δήμο και φοβούνται μήπως καεί (βλέπε “Σε αναμμένα κάρβουνα” ο Προφήτης Ηλίας από τον φόβο της φωτιάς). Επίσης, οι περίοικοι του Πάρκου Πολιτισμού στο Άνω Δάσος, επειδή φοβούνται την πυρκαγιά και το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά χωρίς να εμφανιστούν για χορτοπή Δήμος και ΑΣΔΑ, ήδη έχουν ξεκινήσει τον καθαρισμό και θα τον ολοκληρώσουν μόνοι τους. Μιλάμε για περισσότερα από 10 στρέμματα!
Σε επόμενα δημοσιεύματα θα σας δείξουμε και άλλες παρεμβάσεις δημοτών, που λειτουργούν μόνοι ή κατά ομάδες και παράγουν ομορφιές στην πόλη.

Μ.Χ.

Πρώτος ξεκίνησε τις εργασίες καλλωπισμού του δημόσιου χώρου ο κ. Δημήτρης, στο πιο ψηλό μέρος της Δήμητρος. Μάζεψε πέτρες από το βουνό και έφτιαξε μια καλόγουστη μαντρούλα για να κρατάει τα χώματα και φύτεψε δέντρα, και λουλούδια. Το πλακόστρωτό του στο πεζοδρόμιο μόνο σαν υπέροχο μπορεί να χαρακτηριστεί. Είναι το ίδιο σημείο όπου έχουμε γράψει πολλές φορές ότι δεν υπάρχει ούτε ίχνος δημοτικού φωτισμού. 

Πιο κάτω, στον ίδιο δρόμο, συνέχισε ο κ. Αλέξανδρος, με την πανέμορφη διαμόρφωση στο τριγωνάκι, το οποίο περιέφραξε με ξύλινο καγκελάκι και έβαλε φυτά, πιθάρια, παγκάκια. 
Τέρμα της οδού Δήμητρος, μια πιο λουλουδάτη εκδοχή. Έβαλε το χέρι του συμπολίτης που δεν μπορέσαμε να μάθουμε το όνομά του. Έφτιαξε μαντρούλα, έριξε χώμα, φύτεψε εποχιακά λουλούδια και κλήματα που σκαρφαλώνουν στην πλαγιά.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button