ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Ο Δήμος Χαϊδαρίου ζητά μόνιμο σταθμό μέτρησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης

 

Η δημοτική αρχή κατέθεσε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος αίτημα να εγκατασταθεί στην πόλη μας μόνιμος σταθμός μέτρησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης, καθώς, αν και επιβαρύνεται από διάφορες πηγές, δεν αντιμετωπίζεται σαν περιοχή υψηλού κινδύνου.

Μοντέλο προσομοίωσης του Ινστιτούτου Μελετών Περιβάλλοντος, 
για τον τρόπο που εισέρχεται η ρύπανση από το Θριάσιο στο Λεκανοπέδιο 
της Αθήνας, μέσω του Δαφνίου

 

Η επιστολή:

Όπως γνωρίζετε η πόλη μας επιβαρύνεται περιβαλλοντικά λόγω της γειτνίασής της με
τη βιομηχανική περιοχή του Θριασίου, τη διέλευση της Εθνικής Οδού κλπ.

Παρόλα αυτά δεν έχει αντιμετωπιστεί μέχρι σήμερα από τη Πολιτεία σαν περιοχή υψηλού περιβαλλοντικού κινδύνου. Έχουμε  διαπιστώσει διαχρονικά σοβαρό πρόβλημα με την ποιότητα της ατμόσφαιρας στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου μας και ειδικά στην περιοχή του Δάσους και έχουμε γίνει επανειλημμένα δέκτες παραπόνων αλλά και εγγράφων καταγγελιών από δεκάδες κατοίκους και συλλόγους της πόλης μας. Το φαινόμενο παρουσιάζεται με τη μορφή της έντονης δυσάρεστης οσμής και είναι ιδιαίτερα έντονο όταν ευνοείται από τις επικρατούσες κλιματολογικές συνθήκες, ειδικά τις  βραδινές ώρες.

Ως εκ τούτου, παρακαλούμε να εγκαταστήσετε και να εντάξετε στο ήδη υπάρχον Εθνικό Δίκτυο Παρακολούθησης Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης (ΕΔΠΑΡ) νέο μόνιμο σταθμό μέτρησης στη περιοχή του  Δήμου μας, Δάσος Χαϊδαρίου, ως τη μόνη ενδεδειγμένη λύση για την απρόσκοπτη συνεχή έγκυρη λήψη και καταγραφή στοιχείων ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία.

 

ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ

Πώς φτάνουν οι ύποπτες οσμές στο Χαϊδάρι; Αποκαλυπτική Έκθεση του Ινστιτούτου Μελετών Περιβάλλοντος

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button