ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Είχε σκοτώσει και άλλο τρόφιμο ο εμπρηστής του Ψυχιατρείου που έκαψε τρεις

Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά τριάντα διαφορετικές αναφορές προς τη διοίκηση του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου «Δαφνί», το υπουργείο Υγείας και την Εισαγγελία είχαν συντάξει οι εργαζόμενοι του Ιδρύματος, προειδοποιώντας ότι συγκεκριμένος τρόφιμος είναι πολύ επικίνδυνος, χωρίς να υπάρξει καθοριστική αντίδραση, πριν ο τελευταίος όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία βάλει τη φωτιά που στοίχισε την ζωή σε τρεις άλλους τροφίμους. Την αποκάλυψη έκανε ο πρόεδρος των εργαζομένων στο Ψυχιατρείο Νίκος Παναγούλης, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο.
Κατά τον ίδιο, ο φερόμενος ως δράστης του εμπρησμού νοσηλευόταν σε ειδικά διαμορφωμένο δωμάτιο, ώστε να προστατεύονται τόσο οι άλλοι ασθενείς, όσο και ο ίδιος για να μην αυτοτραυματιστεί. Η νοσηλεία του γινόταν κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες και όπως λέει ο κ. Παναγούλης, οι εργαζόμενοι επανειλημμένα είχαν ζητήσει να μεταφερθεί σε ειδικό χώρο φύλαξης, για προστασία των υπολοίπων, αλλά και δική του.
Ο συγκεκριμένο ασθενής τον Μάιο του 2015 είχε επιτεθεί σε άλλον ασθενή τραυματίζοντάς τον θανάσιμα. Μάλιστα τότε ο κ. Παναγούλης είχε εκφράσει την ανησυχία του προειδοποιώντας ότι «περιμένουμε το επόμενο θύμα και το μόνο που δεν ξέρουμε είναι αν θα είναι ασθενής ή εργαζόμενος».
Ο συγκεκριμένος ασθενής πάσχει από σχιζοφρένεια και κρατείται στο «Δαφνί» σύμφωνα με το άρθρο 69 του Ποινικού Κώδικα περί ακαταλόγιστου. Το άρθρο ορίζει ότι αν κάποιος, λόγω νοσηρής διατάραξης των πνευματικών λειτουργιών του, απαλλάχθηκε από την ποινή ή τη δίωξη για κακούργημα ή πλημμέλημα, για το οποίο ο νόμος απειλεί ποινή ανώτερη από έξι μήνες, το δικαστήριο διατάσσει τη φύλαξή του σε δημόσιο θεραπευτικό κατάστημα, εφόσον κρίνει ότι είναι επικίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια.
«Περιμέναμε ότι κάτι θα γινόταν» σημείωσε ο κ. Παναγούλης, επισημαίνοντας ότι «κανένας δεν ενδιαφέρθηκε να δοθεί λύση στο θέμα», με αποτέλεσμα να τεθούν σε κίνδυνο οι ζωές ασθενών και εργαζομένων. «Η υπο-χρηματοδότηση και υπο-στελέχωση, οδηγούν το Ψυχιατρείο σε κατάρρευση και από την άλλη παρατηρείται αύξηση των περιστατικών που χρειάζονται βοήθεια» καταλήγει ο κ. Παναγούλης.
ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ

Το πόρισμα της ΕΔΕ για το θάνατο τροφίμου στο Δαφνί από άλλον ασθενή

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button