ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Ο Ισκαντάρ Σάφα φέσωσε άγρια και τον Δήμο Χαϊδαρίου!

Δεν είναι μόνο το Πολεμικό Ναυτικό που υποβρύχια περιμένει και υποβρύχια δεν βλέπει (πληρωμένα στους Γερμανούς 2 δισ. ευρώ!). Δεν είναι μόνο οι εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, που έχουν να δουν μεροκάματο δυο χρόνια. Είναι και ο Δήμος Χαϊδαρίου, που έχει έχει να δει το χρώμα του χρήματος εδώ και τέσσερα χρόνια από δημοτικά τέλη του Ναυπηγείου. 
Ο Ισκαντάρ Σάφα φέσωσε άγρια και τον Δήμο Χαϊδαρίου! 1
Ο Ισκαντάρ Σάφα με φόντο υποβρύχιο που κατασκευάστηκε στον Σκαραμαγκά. 
Το φέσι για το δημοτικό μας ταμείο είναι άγριο. Τα Ελληνικά Ναυπηγεία ΑΕ, ιδιοκτησίας της εταιρείας Privinvest, δεν πληρώνουν τα χρέη τους στον Δήμο Χαϊδαρίου, που αναλογούν σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ κάθε χρόνο. Έτσι ο Δήμος μας αναγκάστηκε να βαδίσει την νομική οδό κατά του Ναυπηγείου και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του.
Τα συνολικά χρέη των ετών 2011, 2012 και 2013 από δημοτικά τέλη ανέρχονται στο ποσό των 955.139, 27 ευρώ. Για το 2014 το ύψος των οφειλομένων είναι 344.093,23 ευρώ. Επομένως η επιχείρηση στο τέλος του τρέχοντος έτους θα οφείλει στον Δήμο 1. 299.232,5 ευρώ, δηλαδή ποσό που αν έμπαινε στα ταμεία θα επέτρεπε να λειτουργήσουν αποτελεσματικά αρκετές υπηρεσίες και δομές του, που σήμερα φυτοζωούν.
Ωστόσο το ελληνικό κράτος ήταν γαλαντόμο απέναντι στην εταιρεία του Λιβανέζου Ισκαντάρ Σάφα, καθώς πλήρωσε “με το καλημέρα” της συμφωνίας 400 εκατ. και παζαρεύει “εδώ και τώρα” άλλα 100, χωρίς να παραχθεί ανάλογο έργο στο Ναυπηγείο. Και ενώ ο πάμπλουτος Λιβανέζος επιχειρηματίας εισπράττει, παραλείπει να πληρώσει ακόμα και τα “ψίχουλα” (για τα οικονομικά μεγέθη που μιλάμε) που οφείλει στον Δήμο μας. 
Για την άμυνα του Δήμου απέναντι στην αυθαίρετη συμπεριφορά της διοίκησης του Ναυπηγείου, ρωτήσαμε τον διευθυντή Οικονομικών Υπηρεσιών, κ. Νώντα Σταμάτη. Μάς είπε ότι τα χρέη είναι βεβαιωμένα και έχει δεσμευτεί ο ΑΦΜ της επιχείρησης. Παράλληλα έχουν σταλεί οι προβλεπόμενες ειδοποιήσεις και έχουν δρομολογηθεί κατασχέσεις σε περιουσιακά στοιχεία της επιχείρησης, ακόμα και μελών του διοικητικού συμβουλίου( καταθέσεις, ακίνητα κτλ).
Υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου αισιοδοξούν ότι θα καταφέρουν να πάρουν τα οφειλόμενα. Αν όμως ληφθεί υπόψη η διαρκής “αστοχία” του ελληνικού κράτους να υπερασπιστεί τα συμφέροντά του, είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι θα τα καταφέρει ο μικρός Δήμος Χαϊδαρίου. 
Οι μέχρι τώρα αποφάσεις των κυβερνήσεων γύρω από τα Ναυπηγεία και τα υποβρύχια περιβάλλονταν με το “ωραίο ρούχο” της διάσωσης της επιχείρησης και των θέσεων εργασίας. Τελικά, ούτε το Ναυπηγείο και οι θέσεις εργασίας σώθηκαν ούτε ούτε τα υποβρύχια πήραμε. 
Ο Ισκαντάρ Σάφα φέσωσε άγρια και τον Δήμο Χαϊδαρίου! 3
Ανάμνηση από μεγάλες επενδυτικές στιγμές…
Και όμως, όταν το φθινόπωρο του 2010 Λούκα Κατσέλη, Χάρης Παμπούκης και Νίκος Παπανδρέου ταξίδευαν με κρατικό αεροπλάνο στο Άμπου Ντάμπι για να “κλειδώσουν” την μεγάλη αραβική επένδυση στον Σκαραμαγκά, νομίζαμε, για μια ακόμη φορά, ότι έρχονται στα μέρη μας τα πετροδολάρια.
Πού να φανταστούμε ότι οι πολύφερνοι Άραβες επενδυτές θα φεσώσουν ακόμα και το ταπεινό δημοτικό μας ταμείο… Πάντα αφελείς και πάντα γελασμένοι… 
      

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button