ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

“Εδώ Αστυθέα. Εδώ δημότες β΄ κατηγορίας”

Εδώ στην Αστυθέα, στις οδούς Στυλίδος και Ελ Αλαμέιν, η αδιαφορία για τα σοβαρά προβλήματα της καθημερινότητάς μας, της ποιότητας ζωής και της ασφάλειάς μας, ζει και βασιλεύει. 

Στις εκκλήσεις μας εδώ και χρόνια για τους δρόμους που πλημμυρίζουν με την πρώτη βροχή, οι δημοτικές αρχές κωφεύουν. Στα αλλεπάλληλα έγγραφα που έχουμε καταθέσει, δεν έχουμε πάρει όχι ουσιαστική δέσμευση, αλλά ούτε, έστω, μια απάντηση. Ποια είναι η προσφορά του Δήμου στον απλό πολίτη;

Αφού έτσι έχουν τα πράγματα, αναγκαζόμαστε εμείς οι κάτοικοι της Αστυθέας να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Οι κάτοικοι των δύο πολύπαθων οδών έχουμε συγκεντρώσει 40 υπογραφές και είμαστε έτοιμοι να αναδείξουμε το πρόβλημα της γειτονιάς μας και να προσφύγουμε όπου αλλού, εκτός του Δήμου, μπορούμε να αναζητήσουμε λύση.

Ήδη δημοσιεύσαμε φωτογραφίες από αυτό που συμβαίνει στην περιοχή μας μετά από 10 λεπτά βροχής, με τα νερά να ξεπηδούν από τα φρεάτια των ομβρίων και να σχηματίζουν ορμητικό ποτάμι. Σήμερα στείλαμε στην εφημερίδα και ένα video, για να καταλάβουν οι συμπολίτες μας όσα συμβαίνουν στην περιοχή μας, πολλές φορές το χρόνο. Και δεν είναι από μεγάλη βροχόπτωση!

Θέλουμε οριστική λύση. Όπως έχουμε ενημερωθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες, το κόστος της παρέμβασης δεν ξεπερνά τις 35.000 ευρώ. Είναι αυτό το ποσό απαγορευτικό για την ποιότητα της ζωής μας και την ασφάλεια των παιδιών μας;

ΥΓ. Κύριε δήμαρχε, διαβάσαμε ότι πριν λίγες μέρες βρήκατε 38.000 χιλιάδες ευρώ για να εκδώσετε βιβλίο. Μετά από αυτό, ειλικρινά αισθανόμαστε σαν πολίτες β΄ κατηγορίας.


Γωγώ Καλοτύχου


Κυριακή Κομιώτη

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button