ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Ολονύκτια μάχη με τα νερά

Άγριο ρέμα μέσα στην πόλη! Οδός Λουντέμη, Δάσος. Σπίτια πλημμυρίζουν, αυτοκίνητα παρασύρονται, τα παιδιά δεν πηγαίνουν σχολείο για να μην κινδυνεύσουν. Αυτή την ώρα γίνεται ρεπορτάζ σε άλλα σημεία της πόλης που αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα.

Ολονύκτια μάχη με τα νερά 2
Το ρέμα που κατεβαίνει ορμητικό, δίπλα από τη μάντρα του Ψυχιατρείου, σαρώνει την οδό Λουντέμη και την δυτική πλευρά του Δάσους. Η κοίτη του έχει χαρακτηριστεί δρόμος (Μ. Αντύπα), αλλά εδώ και 20 χρόνια ο Δήμος δεν έχει κάνει τίποτα για να διευθετήσει τον επικίνδυνο χείμαρρο. Η κατάσταση χρόνο με το χρόνο χειροτερεύει, όσο χτίζονται καινούργιες οικοδομές και τα νερά στριμώχνονται σε μικρότερο χώρο.  Σύμφωνα με τους κατοίκους, η Τεχνική Υπηρεσία δεν εκπονεί ούτε το πιο στοιχειώδες σχέδιο αντιμετώπισης, ούτε καν απλά κλαδοπλέγματα για να μειώνουν την ορμή των νερών και να συγκρατούν τα μπάζα που κατακλύζουν τη γειτονιά κάθε τόσο.  
Ολονύκτια μάχη με τα νερά 4
“Όλη τη νύχτα είμαι εδώ και παλεύω με το νερό”, λέει η κ. Τασία. Έχει εγκαταστήσει αυτοσχέδια μπάρα για να κρατάει έξω από το σπίτι το ποτάμι, αλλά και πάλι…
Ολονύκτια μάχη με τα νερά 6
Οργή: “20 χρόνια αυτή η κατάσταση, 20 χρόνια παρατημένοι. Τι περιμένουν να συμβεί για να κάνουν κάτι;”.
Ολονύκτια μάχη με τα νερά 8
Οδός Αριστοτέλους.
Ολονύκτια μάχη με τα νερά 10
Οδός Αθανασίου Διάκου. Διακρίνεται το σημείο όπου ο χείμαρρος μπαίνει στο Ψυχιατρείο. Οι κάτοικοι λένε ότι αν αυτός ο αγωγός διαμορφωνόταν κατάλληλα, σε συνδυασμό με ένα μικρό, τοπικό δίκτυο ομβρίων, το πρόβλημα θα λυνόταν. 
Ολονύκτια μάχη με τα νερά 12
Οδός Μάνης

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button