ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Ανοίγει κατάστημα στον Διομήδειο Κήπο. Ποιον χαρακτήρα θα έχει;

Ανοίγει κατάστημα στον Διομήδειο Κήπο. Ποιον χαρακτήρα θα έχει; 1

Δεν είναι λίγοι οι επισκέπτες του Διομήδειου Κήπου που αποζητούσαν ένα μπουκάλι νερό, ένα καφεδάκι και ένα σνακ στη σκιά, μετά τη βόλτα και τη γυμναστική στις υπέροχες διαδρομές του. Πριν μερικά χρόνια λειτούργησε ένα τέτοιο μαγαζάκι, σε συνδυασμό με περιβαλλοντικές – περιηγητικές δραστηριότητες. Όπως είδαμε σε σημερινή μας επίσκεψη, ετοιμάζεται να λειτουργήσει νέο κατάστημα.

Μια πρώτη ματιά δείχνει ότι οι εγκαταστάσεις αυτή τη φορά δείχνουν κάπως “βαρύτερη” χρήση, ενδεχομένως ότι θα ετοιμάζονται και θα σερβίρονται και φαγητά. Νομίζουμε ότι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, ώστε να μην αλλοιωθεί το φυσικό περιβάλλον και  ο ιδιαίτερος χαρακτήρας του Κήπου.

Για να αδειοδοτηθεί το παλιότερο μαγαζάκι, που λειτούργησε μόνο σαν καφέ, χρειάστηκε πολύ μεγάλη συζήτηση και σοβαρές εγγυήσεις. Το ίδιο πρέπει να γίνει και τώρα και με λύπη βλέπουμε ότι τα έργα προχωρούν χωρίς να έχει υλοποιηθεί αυτό.

Ο καθένας κατανοεί ότι για να λειτουργήσει το ωραιότερο πάρκο της Αθήνας χρειάζονται έσοδα, αλλά η ανάγκη αυτή δεν επιτρέπεται να οδηγήσει σε αλλαγή του χαρακτήρα του, που είναι η απόλαυση της φύσης, και τίποτε άλλο.

Η εφημερίδα μας είναι στη διάθεση της διοίκησης του Κήπου, του Πανεπιστημίου, όπου ανήκει, καθώς και του Δήμου, που είναι αρμόδιος για την έκδοση της άδειας λειτουργίας, για να ενημερώσουν τους Χαϊδαριώτες για τα σχέδια που υπάρχουν.

Ανοίγει κατάστημα στον Διομήδειο Κήπο. Ποιον χαρακτήρα θα έχει; 3

  

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button