ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Μάς συστήνεται το κατάστημα που ανοίγει στον Διομήδειο Κήπο

Συνεχίζοντας το ρεπορτάζ για την λειτουργία του καταστήματος στον Διομήδειο Κήπο, για το οποίο κάναμε ανάρτηση πριν λίγες ώρες (Ανοίγει κατάστημα στον Διομήδειο Κήπο. Ποιον χαρακτήρα θα έχει;), μιλήσαμε με τους μισθωτές και την διοίκηση του Ιδρύματος. 

Η πλευρά των μισθωτών μάς ενημέρωσε ότι γίνεται προσπάθεια να είναι έτοιμο το συντομότερο δυνατόν και ότι ο φάκελος αδειοδότησης έχει κατατεθεί στον Δήμο. Από την πλευρά τους έχουν γίνει όλες οι ενέργειες ώστε να προστατευθεί το φυσικό περιβάλλον και να τηρηθούν κατά γράμμα οι αυστηρές προδιαγραφές που βάζουν οι αρμόδιες υπηρεσίες. Το κατάστημα θα προσφέρει καφέ και σνακ, ενώ έχει εξοπλιστεί με νέα παιχνίδια ο παιδότοπος (δωρεά), αφού τα παλιά που υπήρχαν εδώ είχαν καταστραφεί.

Από την πλευρά της, η διοίκηση του Κήπου μάς είπε ότι το κατάστημα θα εξυπηρετεί τους επισκέπτες και τα πολυάριθμα σχολεία που επισκέπτονται -ειδικά τέτοια εποχή- το πάρκο, δίνοντας ένα έσοδο στο Ίδρυμα. Εμείς συμπληρώνουμε ότι πράγματι υπήρχε από πολλούς επισκέπτες το αίτημα να υπάρχει ένα κυλικείο στον χώρο.

Η διοίκηση του Ιδρύματος δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα και στο γεγονός ότι με τον τρόπο αυτό υλοποιείται παλαιότερη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χαϊδαρίου να ιδρυθεί μόνιμο παράρτημα του Δασονομείου Αιγάλεω στην ευρύτερη περιοχή του Δαφνίου. Πράγματι, μέσα στο κατάστημα θα υπάρχει Κέντρο Ενημέρωσης Επισκεπτών, της Δασικής Υπηρεσίας. Είναι μια υποχρέωση του μισθωτή του οικήματος, γραμμένη στη μισθωτήρια σύμβαση. Πράγματι υπάρχει σχετικό Γραφείο στο οποίο θα βρίσκεται μόνιμα δασικός υπάλληλος με το απαραίτητο ενημερωτικό υλικό.

Ο μισθωτής έκανε συντήρηση των κατασκευών και του παιδότοπου, που προβλέπονται από μελέτη δασικής αναψυχής. Γενικότερα, όλες οι κατασκευές είναι εγκεκριμένες από το Δασαρχείο, τον ΟΡΣΑ κτλ. και η Δασική Υπηρεσία παρακολουθεί την εξέλιξη των εργασιών και της ταυτόχρονης υλοποίησης του Κέντρου Ενημέρωσης Επισκεπτών.

Σχετικά με τα προσφερόμενα από το κυλικείο προϊόντα, αυτά προβλέπονται από την ανάρτηση προκήρυξης μίσθωσης, που βρίσκεται στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας, και είναι καφέδες, αναψυκτικά και σνακ.

Το ωράριο λειτουργίας είναι αυτό που προβλέπεται από την Υπ. Απόφαση 66102/1999, που ρυθμίζει την διημέρευση – δασική αναψυχή σε δημόσια δάση, όπως και την λειτουργία κυλικείων. Συγκεκριμένα, αυτή φτάνει μέχρι τη δύση του ήλιου.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button