ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Με μισή ώρα βροχή…

Με μισή ώρα βροχή... 1

Μισής ώρας δυνατή βροχή χτες το μεσημέρι, Κυριακή 11 Οκτωβρίου, ήραν αρκετή για να μετατρέψει για μια ακόμη φορά την οδό Κορυτσάς, μπροστά από το 3ο Δημοτικό και το Κολυμβητήριο, σε αληθινό, επικίνδυνο χείμαρρο.


Με μισή ώρα βροχή... 3
Η “μπούκα” του ρέματος που φέρνει τα νερά από το Δάσος στην οδό Κορυτσάς. Όπως λένε οι κάτοικοι, 15 λεπτά μέτριας βροχής είναι αρκετά για να πλημμυρίσει ο δρόμος μέχρι το 3ο Δημοτικό και το Κολυμβητήριο. Με μεγαλύτερη βροχή το νερό φτάνει τους 80 πόντους και έχει τρομερή ταχύτητα και δύναμη.
Η “Πρωτοβουλία Κατοίκων Κορυτσάς” μάς έστειλε το αποκαλυπτικό video που ακολουθεί για την εικόνα το δρόμου. 
Η κ. Εριφύλη Τσουκαλά σημειώνει ότι οι κάτοικοι παρακολουθούν με πολύ ενδιαφέρον τη συζήτηση για την αντιπλημμυρική προστασία της πόλης, αλλά όλοι δυστυχώς συνεχίζουν να βιώνουν το πρόβλημα. “Πρέπει η πίεση από την Δημοτική αρχή να είναι συνεχής και με ισχυρή πολιτική βούληση. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση”, τονίζει.

Για την χτεσινή κατάσταση της οδού Κορυτσάς έστειλε στην εφημερίδα μας μήνυμα SOS και η κ. Μαρία Αναγνώστου: “Για άλλη μία φορά η Κορυτσάς στο Χαϊδάρι λίμνη. Αν σήμερα το μεσημέρι ήταν καθημερινή και όχι Κυριακή, πώς θα γυρνούσαν τα παιδιά μας από το σχολείο; Οι εργαζόμενοι δεν έχουμε την πολυτέλεια να πάμε με το αυτοκίνητο να τα πάρουμε…”. 

Και η κ. Αναγνώστου ζητάει αγώνα για να λυθεί αυτό το διαχρονικό, αδιόρθωτο πρόβλημα.

Όπως έχουμε γράψει πολλές φορές, λύση στο πρόβλημα της οδού Κορρυτσάς, όπως και σε άλλες περιοχές της πόλης που πλήττονται από πλημμύρες, μπορεί να δώσει η κατασκευή μεγάλου αγωγού ομβρίων κάτω από την Λ. Αθηνών, που θα συγκεντρώνει τα νερά από τη λεκάνη απορροής του Ποικίλου, της συνοικίας του Δάσους κτλ. Φαίνεται πως το έργο αυτό, που ανήκει στην αρμοδιότητα και την χρηματοδοτική ευθύνη της Περιφέρειας Αττικής, βρίσκεται κοντά στο στάδιο υλοποίησης. Περισσότερη πίεση μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες να ξεκινήσει επιτέλους.

Δείτε το video, μετά τη χτεσινή μισάωρη βροχή.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

“Ντροπή! Για ποια αντιπλημμυρική προστασία μιλάτε;”


Κάτοικος οδού Κορυτσάς… πριν την κατεβασιά του χειμάρρου!

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button