Η βιομηχανική περιοχή του Θριάσιου και η χωματερή της Φυλής αποτελούν αιτίες βάσιμης ανησυχίας για ρύπανση της ατμόσφαιρας στη δυτική Αθήνα. Σχετικά με το θέμα αυτό, ο  δήμαρχος Μιχάλης Σελέκος μετέφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο τη
διαβεβαίωση του αντιπεριφερειάρχη
Σπύρου Τζόκα για δημιουργία σταθμού
μέτρησης ρύπων στο Ποικίλο Όρος, απαντώντας σε ερώτηση του Βαγγέλη Ντηνιακού σχετικά με δυσάρεστες οσμές που γίνονται αντιληπτές κατά διαστήματα στην πόλη μας.  
Χρόνιο αίτημα των φορέων της ευρύτερης περιοχής είναι η λειτουργία ενός τέτοιου σταθμού, που θα εντοπίζει επακριβώς από πού προέρχονται οι ρύποι. Παράλληλα, ο κ. Σελέκος τόνισε πως είναι σημαντική θα ήταν η ικανοποίηση της απαίτησης των πολιτών όλης της Δυτικής Αθήνας για αναδάσωση του Ποικίλου Όρους, που θα λειτουργούσε ως φυσικό φίλτρο.
Ο αντιπεριφερειάρχης έχει δεσμευτεί, σύμφωνα με τον δήμαρχο, πως θα είναι ένα από τα πρώτα έργα που θα γίνουν στην περιοχή μας.
Ανέφερε πως η έντονη δυσοσμία που νιώσαμε στην πόλη μας τα τελευταία 24ωρα, προερχόταν
από τον ΧΥΤΑ Φυλής και από την αναζωπύρωση της φωτιάς που εκδηλώθηκε στο εργοστάσιο
ανακύκλωσης, στον Ασπρόπυργο. Σημείωσε ακόμα πως οι οσμές είναι χρόνιες από τη λειτουργία των διυλιστηρίων, αλλά και από άλλες εγκαταστάσεις που
λειτουργούν στο Θριάσιο Πεδίο.
Βαγγέλης Ντηνιακός: “Επικίνδυνες καταστάσεις
Το θέμα έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο με ερώτηση του  ο Βαγγέλης Ντηνιακός. Ο
επικεφαλής της παράταξης “Χαϊδάρι
Ξανά” μετέφερε παράπονα συνδημοτών μας και ειδικότερα του Δάσους, για έντονες δυσοσμίες που αισθάνονται το τελευταίο διάστημα.
Υπογράμμισε πως το πρόβλημα είναι χρόνιο, αλλά όσο περνά ο καιρός γίνεται εντονότερο. Έκρινε πως
σε περίπτωση που ενταθεί η μυρωδιά, θα χαθεί ο έλεγχος. «Έχετε κάποιες σκέψεις για τη μείωση αυτού του φαινομένου;», ρώτησε, για να ακολουθήσουν από πλευράς δημάρχου όσα αναφέραμε πιο πάνω.
Γιώργος
Παπαπαναγιώτου
Μερικά από τα δημοσιεύματα της εφημερίδας μας σχετικά με τις δυσάρεστες οσμές στο Χαϊδάρι: