ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΔΗΜΟΤΙΚΑΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Έντονες οσμές: Στήνεται Σταθμός Μέτρησης Ρύπων στο Ποικίλο

Η βιομηχανική περιοχή του Θριάσιου και η χωματερή της Φυλής αποτελούν αιτίες βάσιμης ανησυχίας για ρύπανση της ατμόσφαιρας στη δυτική Αθήνα.
Σχετικά με το θέμα αυτό, ο  δήμαρχος Μιχάλης Σελέκος μετέφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο τη διαβεβαίωση του αντιπεριφερειάρχηΣπύρου Τζόκα για δημιουργία σταθμούμέτρησης ρύπων στο Ποικίλο Όρος, απαντώντας σε ερώτηση του Βαγγέλη Ντηνιακού σχετικά με δυσάρεστες οσμές που γίνονται αντιληπτές κατά διαστήματα στην πόλη μας.
κδαυ ασπροπύργου
Χρόνιο αίτημα των φορέων της ευρύτερης περιοχής είναι η λειτουργία ενός τέτοιου σταθμού, που θα εντοπίζει επακριβώς από πού προέρχονται οι ρύποι. Παράλληλα, ο κ. Σελέκος τόνισε πως είναι σημαντική θα ήταν η ικανοποίηση της απαίτησης των πολιτών όλης της Δυτικής Αθήνας για αναδάσωση του Ποικίλου Όρους, που θα λειτουργούσε ως φυσικό φίλτρο.
Ο αντιπεριφερειάρχης έχει δεσμευτεί, σύμφωνα με τον δήμαρχο, πως θα είναι ένα από τα πρώτα έργα που θα γίνουν στην περιοχή μας.Ανέφερε πως η έντονη δυσοσμία που νιώσαμε στην πόλη μας τα τελευταία 24ωρα, προερχόταναπό τον ΧΥΤΑ Φυλής και από την αναζωπύρωση της φωτιάς που εκδηλώθηκε στο εργοστάσιοανακύκλωσης, στον Ασπρόπυργο.
Σημείωσε ακόμα πως οι οσμές είναι χρόνιες από τη λειτουργία των διυλιστηρίων, αλλά και από άλλες εγκαταστάσεις πουλειτουργούν στο Θριάσιο Πεδίο.
Βαγγέλης Ντηνιακός: “Επικίνδυνες καταστάσεις
Το θέμα έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο με ερώτηση του  ο Βαγγέλης Ντηνιακός. Οεπικεφαλής της παράταξης “ΧαϊδάριΞανά” μετέφερε παράπονα συνδημοτών μας και ειδικότερα του Δάσους, για έντονες δυσοσμίες που αισθάνονται το τελευταίο διάστημα.
Υπογράμμισε πως το πρόβλημα είναι χρόνιο, αλλά όσο περνά ο καιρός γίνεται εντονότερο. Έκρινε πως σε περίπτωση που ενταθεί η μυρωδιά, θα χαθεί ο έλεγχος. «Έχετε κάποιες σκέψεις για τη μείωση αυτού του φαινομένου;», ρώτησε, για να ακολουθήσουν από πλευράς δημάρχου όσα αναφέραμε πιο πάνω.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button